Oldalak

2017. január 28., szombat

Leltár

Mikor főztem utoljára?

kocsonya= 20-25 éve

babfőzelék= 1 éve
 
zalai savanyú répa főzelék= Karácsonykor

sült oldalas= 1 hete

Mi itt a kérdés? Epésen mindegyik ellenjavalt!

Megfőztem mostanában? Megettem? Meg bizony? Kockáztattam? Kockáztattam bizony!

Mindegyiket kívántam? Eszméletlenül! Nem tudtam ellenállni, ennem kellett belőle, ha keveset is, viszont KELLETT!!! Nem lettem rosszul, s nem bántam meg. Néha élni is kell. (Ha egészségtelenül is...)




És a bűnök folytatódtak:



8 megjegyzés:

  1. :) Anyu is epes volt, mutottek ot is..mindig azt mondta, ha hasonloan cselekedett, mint Te.." tudom, hogy most nagyon beteg leszek, de ezt akkor is megeszem":) nem mindig lett beteg es azt gondolom igaza volt,meg neked is:) Egeszsegedre!!

    VálaszTörlés
  2. Csodás ételek. Vétek lenne kihagyni őket. Micsoda mennyei örömök. :o)))

    VálaszTörlés
  3. A képen diótorta van?? Nagyon jól néz ki, olyan szaftos, csokis......na azt én sem hagytam volna ki. : Babfőzelék...hm szerintem én legalább 10 éve nem csináltam, nálunk rajtam kívül senki sem szereti. :( :(

    VálaszTörlés
  4. Jó ez a lista, belegondoltam, én is milyen régen készítettem el egy-egy régen nagyon kedvelt, finom ételt. Ha mértékkel eszed bármelyiket, nem hiszem, hogy gond lenne belőle.
    Babfőzelék? idejét sem tudom mikor volt...

    Kocsonya viszont most volt a héten. Tavaly nem főztem, valami miatt kimaradt, pedig minden évben főzök. Holnap lesz egy hete, hogy megvettem a hozzávalókat és lett hét tányérral :) Egy ment a szomszédba, az idős szomszédoméknak, hazajött a lányom, aki imádja a levét, úgyhogy elfogyott, nem romlott ránk :))

    VálaszTörlés
  5. nagyon guszti a diótorta és a leves. a zalai főzelék receptet majd írd le, ha lesz kedved, kérlek. és egészségedre!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://szellemafazekban.blogspot.hu/2012/03/zalai-savanyu-repa.html én nem habartam, tejfölöztem az epém miatt

      Törlés
  6. Elgondolkodtam, hogy miért kerülhetett a listádra a kocsonya ? Aztán rájöttem, hogy a "rendes" kocsonya nem olyan, mint az enyém - amibe ugyan belefő minden szükséges, de a végén, a tányérba csak színhús kerül a lével. Ugyanis nem szeretem az egyéb bennefőtt izéket. És a tetejéről a zsír is le van szedve - szóval az én kocsonyámat azt hiszem minden epés megehetné.
    Ezen kívül én ha valamiféle "bűnt követek el" -akkor gyorsan beveszek utána egy Bilagitot. Hát nem lehet az életben mindörökké diétázni ! :-)

    VálaszTörlés
  7. Lezsíroztam én is, nagyjából. Viszont mindent belemertem, úgy az igazi, némi tormával vagy citrommal. A torma miatt féltem is, de nem lett gond. Olyan régen ettem, annyira vágytunk rá.

    VálaszTörlés