Oldalak

2017. január 5., csütörtök

Ez a gondolat (bejegyzés) mára még jár




"A boldogságot csak az bírja el, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Mert amikor bennünket elküldtek, az útrabocsátó Hatalom így szólt: Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit, segíts, adj enni, adj ruhát, mindenkire vigyázz úgy, mint magadra, és ne hagyd a sötétségben elmerülni. Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg. Az egész világ tied. Szabad vagy a kövektől az éterig. Ismerd meg, hódítsd meg, senki se tiltja, de jaj neked, ha magadnak tartod.

Elbocsátlak téged is, mint mindenkit: felelős vagy minden emberért, aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg. Most eredj és élj , mert a világ a Tied. "

Hamvas Béla: Láthatatlan történet 

Jár, mert reggel ezzel a gondolattal indítottam a napot. S gondoltam, mert bár az első két mondata elég ismert, nem olvashatjuk eleget. (A mai napon eleget kotortam kertek után, kicsit zsong is tőle a fejem. A kertektől már csak egy lépés a konyha, a receptek. Itt meg nyeltem eleget, amikor végigmentem receptek, ételek, fotók során. Ha már bejegyzések, kommentek is jönnek hozzájuk, s válaszok kommentekre. Csodálom azt, azokat az embereket akik szemmel látható piszkálódásra öleléssel tudnak válaszolni. Leborulok előttük.)


4 megjegyzés:

  1. Köszönöm ezt a szép gondolatot!♥
    Legyen ma is szép napod! ☺

    VálaszTörlés
  2. Ezt a gondolatsort kaptam karácsonyra egy nagyon kedves kollégámtól. Gondoltam is rá, hogy megosztom, aztán elmaradt.
    Azt még a hozzá írta a kolléganő, csak az utolsó mondatra koncentráljak, mert a többi nekem jön magától. Ez persze nem így van, kell dolgoznom még rajta, ill. magamon, nem keveset.

    Jólesett felidézni ezeket a sorokat, köszönöm.

    VálaszTörlés
  3. Látod, Katici téged élni biztatnak, én meg a fény szétosztását értékeltem. Nem vagyunk egyformák. Az a jó a szép gondolatokban, hogy mindenkinek egyformán adnak, kinek ezt, kinek azt. Nekem a lelkemen kell csiszolni, sokat. Aloha, köszönöm.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom lélekápoló gondolatok. Nem lehet elégszer olvasni őket, mert a jó lassan telepszik meg míg a penész pillanatok alatt ellep mindent. Köszönöm.

    VálaszTörlés