Oldalak

2017. január 27., péntek

Amikor az alvásról

szóló könyvet kiemeltem, nem véletlenül tettem. Ma hajnalban három körül ébredtem. (A szokásos a kettő vagy négy óra. Valamikor egy természetgyógyászattal foglalkozó magazinban volt egy órarend, ki mikor ébred, annak milyen betegséget jelez a szervezete. Érdemes lenne megnéznem.)

Ezzel nem is lenne gond, az akkor kezdődik amikor nem tudok visszaaludni. Kínlódok, próbálkozom ezzel-azzal, már visszaaltatóm is van. A min. 1, de inkább 2 óra akkor rámegy, viszont reggel "korán" ébredek, s menni kell a kutyát kiereszteni, s ha már felkeltem, felöltöztem nem fekszem vissza, nem is tudok már visszaaludni ilyenkor. No, meg a kuncsaftok=cinkék is vártak már  az etetőnél. Meg is hatódtam rajtuk, még nem volt ilyen reggelünk. Úgy látszik hideg van, nem találnak semmit-. Csak az a sok veréb ne szokott volna ide! Azt viszont még sosem tudtam kifigyelni az etetőtől lelökik-e egymásnak a magokat, mert a talajra én nem szórok nekik.

A cinkééket imádom, ahogy leszállnak a fára, aztán egyre lejjebb és lejjebb ereszkednek, majd rárepülnek az etetőre, felkapják a magokat, s elrepülnek velük. Ahogy távolabbról figyelem csak a fekete-fehér villanásokat látni. S amikor sokan vannak csak úgy nyüzsögnek az etető körül.

Jól eltértem az alvástól, s mára hideget ígértek, most -4 fok körül van nálunk. Tehát, ha fagy én is fagyok, dermedek, vonszolom magam. Idén nagyon várom a tavaszt. Emberemlékezet óta még soha ennyire.




6 megjegyzés:

  1. Brrrr. Hétfőn -13-ban mentünk vérvételre, aztán lassan kiengedett.

    VálaszTörlés
  2. Na az én alvás-problémáim hajszálra egyeznek a tiéddel. És igen a szervórán már én is elgondolkodtam. Szerintem többet "mond" mint a tétovázó és soha semmiben nem biztos orvosok.. Gyógymódom viszont sajnos nincs.Nagyjából belenyugodtam, hogy ez már csak így lesz a hátralévő időben.(Szoktam is vigasztalni magam: csak nagyobb bajom ne legyen....)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy nagyon odafigyelünk mit eszünk, iszunk. Erre mondta a barátnőm: akkor minek élünk? Így meg nem alszunk, időnként.

      Törlés
  3. Teljesen aterzem a tavaszvarast,,,tudod milyen teleket szoktam irni,mutatni.Bizom benne nem tart sokaig a tel mar,bar gyonyoruek a fotok!
    Ha neha rosszat almodok,vagy a kutya felebreszt..teat vagy mezes tejet szoktam inni,azzal konnyebb visszaaludni,mert a gyomorban lesz verboseg...probald ki,hatha..

    VálaszTörlés
  4. Ágnes van egy szertartás miket csinálok, de nem használ, ill. mikor m,i. Néha, ha eszem akkor tudok elaludni.A mézes tejet nem próbáltam még, csak mézet vagy tejet, legközelebb megpróbálom,.

    VálaszTörlés