Oldalak

2017. január 7., szombat

A reggel

és az aggodalom ma korán kivert az ágyból. Egyrészt a kutyát féltettem a hideg miatt. Ő északi fajta, - 13 fokig van hitelesítve, állítólag. Mindig a faházba megy be, ott van egy kis kuckója. Bár a faház inkább csak keret a hideg ellen, mint védelem. Főleg mióta az ott tárolt szigetelőanyagot az egértanya miatt elvittük a szeméttelepre. A kutyaólba is tettem rongyot, melegítse. Mindehhez képest, reggel a -12 fokban egy vidám kutya fogadott. Tényleg fagytűrő. Azért adtam neki meleg vizet, száraz eledelt, legyen energiája. Láttam az előbb azért befeküdt a kutyaólba, most. Kint hideg lehet, vagy a fagyott világban nem tud mit kezdeni?

Jó szokásom ellenére felfűtöttem az egész házat. Reggelente a konyhát és a nappalit fűtjük, délután a hátsó kályhát, majd estére inkább a hálót. Most kérte a ház, hogy mindenhol legyen meleg, jól kiszívta az éjszakai hideg. (A fűtésrendszer, ha ez rendszernek mondható, tehát a fűtés elég kriminális nálunk. Gáz a ház két végén: a nappaliban és a hálóban van, s van egy-egy kályha a konyhában, ill, hátul a folyosón a fürdő előtt. Örököltük, nem nyúltunk hozzá. Aztán a telek során kiderült, hogy lenne a jobb. LENNE.

Ahogy a fát hoztam be kilötyköltem (miközben félig aludtam) a forró vizet, ami abban a minutában lefagyott a kilépőre. Tulajdonképpen a csúszásra tértem magamhoz. Gyorsan hamut rá, így most hamun keresztül juthatunk a házba. Szuper!

A fotó régi, lehet vagy 4 éves... Hó nincs felénk. Idén még zúzmarás fotóm sem készült. Ilyent!

5 megjegyzés:

  1. Sok hó nálunk sincs, de hideg...az aztán rendesen. Két napja ki se dugtam az orrom, reggel gyors szellőztetés és elég nekem a kinti világból ennyi...Soha nem szoktad beengedni a kutyát ? Ilyen nagy hidegekben se ??? Volt nekem is "udvari" kutyám, Pompásan szigetelt kutyaházzal, mégis a nagy hidegekben bent éjszakázott az előszobában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A dilemmámra válaszolsz, de anno felhívtam a volt tulajt, s ő mondta ezt. Reggel rohantam ki, gondoltam behozom melegedni, de vidáman volt, semmi nyoma rajta, hogy fázott volna.

      Törlés
    2. A napokban, hidegben kint feküdt a betonon. Agybajt kaptam, mert a helyén párnázott fekhelye van, ő meg a hideg betonon fekszik.Nem zavarta.

      Törlés
  2. Lola eszetlenul mindig kiszalad.itt -22 van napok ota reggel.az elso lababa beleutott a hideg.es tegnap eloszor Panda is ugy jott haza..persze kesobb nem tartotta vissza attol.hogy ujbol csavarogjon.:)

    VálaszTörlés
  3. A véres fülú is csavarog, pedig du. jól megtépték, azóta megint vitte a vére.

    VálaszTörlés