Oldalak

2017. január 29., vasárnap

A reggel és a macska kivert az ágyból

Én még négy óra után is nehezen alszom vissza, nem hat óra után, hiába van vasárnap, hiába pihenhetnék. Amúgy meg rájöttünk, hogy a  macskaajtó csak kifelé nyílik, befelé nem. Viszont, azt is látom meg sem próbáltak reggel óta befelé jönni. Fontos dolga akad(hatot)t Cirnyó úrfinak. (Aki  közben megérkezett, s az ágyon a konvektor teljes hosszában elnyúlt. )

 forrás

Kerti meteorológiai állomás: tapasztalat, hogy a hőmérséklet csökkenésével fordított arányban nő a madarak száma az etető körül. E percekben  a létszám csökkent, tehát javuló az idő. (Akármilyen szürke az  és ködös az ég a Balaton felé.)

S mi  mégis indulni akartunk Keszthelyre, de a köd, a nyirkosság nagyon a ruhánk alá bújt. Ha már mennénk, ismét Pusztaszentlászló, horgásztó. Mondtuk, megnézzük milyen  a helyzet?  Ködös, hideg és nyirkos volt. Ahogy csupasz kézzel fotóztam szétfagyott a kezem, hazafelé fordultunk. Zsebi imádta a rohangálást. Naná!

 Érezni, hogy mekkora a köd?

A korcsolyázók.

 A horgász.
 Vadkacsáék. Mesélték, már kettővel kevesebben vannak valamiért.

 Átjárat a tavon. Bár a vízen sem süllyedtünk volna el, kemény a jégpáncél.

 A fürdő termál vize. (Amúgy tavaly sem működött, árulják. Nem is értettem, volt forgalma.)


10 megjegyzés:

 1. Rendkívül szép képeket mutatsz! Idilli felétek a látvány.
  Cirnyó cuki, a macskaajtót próbáljátok megbütykölni ki-be módra.

  VálaszTörlés
 2. Azt hiszem a macskaajtó megfagy ilyenkor,mert csak most a nagy hideg éjszakákban van ez.Kifelé működik, csak be nem engedi.

  VálaszTörlés
 3. Az baj.
  Ha komolyan gondolod a rigó jancsi elkészítését, azt tudni kell, hogy miután a piskótalapot kettészelted és a tetejét befedted csokival, kockákra vágva tedd a sütire, mert a tejszínes töltelék miatt lehetetlen szeletelni. Ugyanúgy mint a krémesnél. Azt is könnyű elkészíteni.Süss sokat, az jó!

  VálaszTörlés
 4. Csodas kepek valoban! azon akadtam fonn, honnan tudjak hogy eppen ket kacsa hianyzik?!
  Macskaugyben hasonloan allunk..erdekesse teszik, hogy a ket fiu egymast valtja:D

  VálaszTörlés
 5. Ágnes, kijárnak a tóra, oda valósiak. Nyolc kacsa volt, hat maradt. Sokan horgásznak ott, most csak egy embert láttunk a tavon, lékből horgászott. Ők mesélték el, hogy csináltak maguknak léket a kacsák.

  VálaszTörlés
 6. Szép fotókat készítettél, mint mindig...Nem csak a macskaajtó fagy le... minden..A miénk most még a dogát sem intézi el kint éjjel... csak az előtérben az alom tál jöhet szóba...

  VálaszTörlés
 7. Szép ez a horgásztó - így télen is - és érdekes, hogy a kacsák milyen ügyesen tudtak magunknak egy kis szabad vízfelületet csinálni.Nem gondoltam volna...

  VálaszTörlés
 8. Azt mesélték egy forrás is van ott, aztán nem forrt be teljesen emiatt, s elkezdték kifúrni maguknak. Ekkora lett. Nem buták az állatok.

  Vera, Cirnyó kijár, férfias ügyei viszik vagy ki tudja? Viszont bezárni nem tudnánk, azt látom.

  VálaszTörlés
 9. A múltkoriban a híradóban láttam először, hogy hogyan alakítottak ki maguknak vízfelületet a befagyott Balatonon. Hát nem fantasztikus a természet!?

  VálaszTörlés