Oldalak

2016. december 5., hétfő

A mai napról,

mert még mai.

Rosszullét, de nagyon. Hideg van, fog.

Ügyintézés, mindenféle eredményekkel. A fele elintézetlen, mert magam is alig tudom tartani, nemhogy az ügyeimet kézben tartani.

Ebéd? Felejtős. Majd szedünk mindenfélét össze a hűtőből. Így is lett, s mégis nagyszerű lett.

Viszont került egy szelet csokitorta. Tata, Petrezselyem cukrászda, az ottani az örök mérce. Aki arra jár, ki ne hagyja.

Bennem ez a karácsonyi láz lassan kezd ébredezni,  tulajdonképpen inkább alszik. Egy icipicit azért már mozgolódik. Egy icipicit. (Volt kolléganőm karácsony délután szokott ajándékért rohanni. Tehát szavam nem lehet.)

Ahogy az idő dermed, belém is úgy dermed minden.

Eredmény: tegnap jó kis mínuszokban (mikor máskor, hetek után) elvitték a tujákat. Az udvaron a nyomai, levelek, letört ágak, szétszóródott madárfészek, s mindenféle kosz, ami ezzel járhat. Viszont hetek után lélegzik az udvar. Takarítani akkor fogunk/fogok, ha belőlem ismét ember  lesz. Értsd: erős ember. Az uram eleget "szórakozik" a tönkökkel. (Akit a szállítás részletei érdekelnek írjon az email címemre. Ingyen vitték el. )

Tegnap a szél elfújta az ajtóról a kis koszorúmat, gondolom a tuják közé. Sehol sem lelem.


Amúgy az ölemben itt alszik a medvebocsunk, aki alapjában macska, de medvebocsnak néz ki. Kigömbölyödött, vastag bundát növesztett, s átvedlett ölbe macskává. Ismét.

A napközbeni letörtség és kétségbeesés után mégis úgy érzem, valami kezd mosolyogni bennem. Nem hagyom magam. Csakazértse!

6 megjegyzés:

  1. :) kuldok egy mosolyt en is,csakazertis!:)

    VálaszTörlés
  2. Én egy ölelést küldök, mellé egy bátorító mosolyt, sok erőt és vidámságot.
    Mindjárt itt a fény. Addig kuckósodj, erősödj, készülj az örömre!

    VálaszTörlés
  3. "Ahogy az idő dermed, belém is úgy dermed minden."
    Istenem micsoda mondat !!!! Feljegyzem a kedvenceim közé - olyan fantasztikusan találó az én külső-belső állapotomra nézve...
    Azért engem aggaszt az, hogy még mindig nem vagy jól. Mégis mit mond erre az orvos ?
    Nem viccnek szánom: ültesd a "macs-bocsot" többször az öledbe, én hiszek abban, hogy ha ők magukat a dorombolással tudják gyógyítani, akkor minket is tudnak.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm az ölelés-mosolyokat. Fodorka, pihenek, de óhatatlanul kell intézni ügyeket. Ilyenkor tényleg a pihenés a gyógyszer. (remélem elég is lesz.)

    VálaszTörlés
  5. hát igen, nem könnyű egy csapásra megváltani magunkat szenvedéstől, élettől. Szenvedni kell tovább.

    VálaszTörlés