Oldalak

2016. november 23., szerda

Kiütve

érzem magam. Fáj a vállam, a karjaim, reggelente, nappal is kenőccsel kenem magam, hogy csillapítsam a fájdalmaimat. (Hogy közben még szét is szakadok, az csak hab a tortán.) Tényleg sok már a kert, a rendcsinálás, főként a múltkori tujázás nagyon alám tett. Gondolom erre a folyamatos kialvatlanság, némi (gyermekecske)emelgetés is rátett. Tehát már sok lett a sok. Még a gereblyézés, értsd levelek összehúzása is megerőltető, fájdalmas. Pedig a tuják gyökereinek kiszedése az uram dolga, meg is kérik a kipusztításuk árát rendesen. S még mindig az udvarban vannak. Várjuk, egyre várjuk az elszállítást.

Más. Néha oly jó, ha az ember meghallja a "súgást". Biztos ismeritek, amikor valaki mintha szólna, figyelmeztetne valamire. Yjerlev könyvespolcunk van, s kellene még a könyveinknek. Katalógusban, honlapon nem láthatók. Telefon a helyi áruházba, kiderült kifutó termék, 24-től akciós lesz. Bementünk két hete az áruházba is, de minden gépen van, nem teszik félre, de "úgysem viszik el ilyen áron". Ők azt sem tudták, hogy holnaptól akciós lesz. Csak a telefont felvevő főnök, ő mást is lát(?) a gépen.

Szóval a múlt heti, sem az e heti reklámújságban nem látható, néztem  a honlapot, ott még csak a termékek közt sem mutogatják. Ma megjött az új akciós újság, abban sem volt benne. Telefon az áruházba, e héten volt akciós, ma utoljára, de már csak egy van nekik. Kértem tegyék el, megyünk érte azonnal. (Mert mi lett volna, ha éppen nem akkor hozzák a reklámújságot, amikor hazaérünk, ha éppen nem kezdem benne keresni, s ha éppen nem telefonálok, hogy mi is van?) Ott derült ki, hibás a termék azaz inkább hiányos, mert nincsenek hozzá csavarok, stb., de méltányos az ára. Elhoztuk, mert nagyon kell, s épp ez az utolsó. Remélem a hozzávalókat meg tudjuk vásárolni, s lesz újabb könyvespolcunk.


Ebben az oly simogató, csodálatos kora őszt időben várjuk az igazi őszt? Biztos oka volt, hogy így alakultak az évszakok. (Már amikor élték a megszokott életüket.) Kell egy kicsit az ősz, a tél, a lecsendesedés, a begubózás, a lenyugvás. Most nekem nagyon kellene.

10 megjegyzés:

  1. Én is a lecsendesedésre vágyom. az ünnepek alatt 17 napig szabizom, ez ad most erőt. Na meg az olyan pici örömök, hogy ma például otthon vagyok és elkezdtem karácsonyra dekorálni a nappalit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kis örömök is milyen nagyok lehetnek, ismerem. Jó munkálkodást neked.

      Törlés
  2. nem a mi izületeinknek való ez a faásás.Sem az unokaemelés.Én is mindig utólag bánom meg,hogy felemeltem, igyekszem legugolni.:)
    Csodaszép nyugalmat áraszt az a házas kép.

    VálaszTörlés
  3. Mamka, az én feladatom a hordás volt, hát az sem. Nagyon szeretem ezt a fotót, még az úton fotóztam, buszból.

    VálaszTörlés
  4. Takarékoskodj az erőddel, ne vállalj be mindent egyszerre. Ha egy héttel később lesz rendben az a kert, akkor lesz, senki nem fogja számonkérni tőled a csúszást.
    Megvár az a munka hidd el! :)

    Az a fotó tényleg különleges, hangulata van.

    VálaszTörlés
  5. Orsi a munka nem volt akkora, mint a milyen semmitérő vagyok én. Jón a hideg, nem akartam úgy hagyni. Bent is sok az elmaradás, majd szép lassan, csak a szemem piszkálja nagyon. Ez a baj.

    VálaszTörlés
  6. Nem győzöm hirdetni az igémet: érjétek be kevesebb el, legyen türelmetek kivárni...Két olyan javaslat, amelyeket a hétköznapok "alkottak" - mert igenis tudomásul kell venni, hogy a dolgok jó része vagy lassabban, netán sehogyse megy. És ez nem "büntetés", vagy egyéni tragédia, ez egyszerűen az idő felettünk elmúlásának jele. Nem lehet segíteni rajta, csak tudomásul venni és másképp élni/gondolkodni.
    A naplementés házban van valami misztikus. Szeretem az ilyen fényeket.....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Engem is ez a hangulat fogott meg. Buszból fotóztam.

      Törlés
  7. kár, hogy nem fotóztad le ezt az érdekes nevű polcot...
    ami a kerti munkákat illeti, míg anyám élt, nagyon szívesen, de szinte az összeroskadásig csináltam mindent. Ma már egy ötperces porszívózás is kifullaszt. Érdekes viszont, hogy ha másoknak segítek, összedolgozunk, alig érzem a fáradtságot.

    VálaszTörlés
  8. Isabel, az a feneség,hogy összetörtük magunkat, hogy kihordjuk a tujákat(S közben egy hétre el is utaztam), de máig nem vitték el.

    VálaszTörlés