Oldalak

2016. október 31., hétfő

Vándormadarak jöttek, vándormadarak mentek

 Nagyítom a fotókat, s ki is vágtam hogy az összetartások széthúzások láthatók legyenek. Messze voltak, magasan, inkább a hangjuk sejtette merre vannak. Vakon fotóztam. Hangjuk alapján darvak lehettek.
 

 
Ezek ráadásfotók, mert szeretem.

Bár ezen is láthatók még, nagyítva.




5 megjegyzés:

  1. Annyira szeretem a hangjukat ! Ők jelentik nekem a tág világot, a vándormadarak....Csodálatos teremtmények!

    VálaszTörlés
  2. Múltkor mentünk a 3-as főúton és Hajdúböszörmény körül reggel és napnyugta tájékán annyi, de annyi ilyen égi csapatot láttunk. Rajongással nézem őket mindig. Volt, amikor felettünk is ment ilyen csapat, már este volt, csak a hangjukat lehetett hallani, de azt nagyon. Olyan szépek!
    Szerintem ezt biztos ismered:

    https://www.youtube.com/watch?v=Cop3HvRrMvY

    Annyira szeretem...

    VálaszTörlés
  3. Most gondoltam végig - szomorúan - hogy mióta Lili nincs, nem láttam vonuló madarakat. Pedig azelőtt mennyit....
    Én is szeretem nagyon nézni őklet és annyi mindent hozzá-gondoltam a repülésükhöz....

    VálaszTörlés
  4. A darvak nem ék alakban vonulnak? ahogy a vadlibák is, úgy hiszem. Persze nem vagyok természetszakértő, csak könyvekben, filmekben láttam így. Szállnak a darvak - na ez a film a mai napig eszembe jut, a dal itt a fülemben. Sajnos, az a gúnyvers is eszembe jut, amit erről (és másról is) beste nővérem, az intézetet megjárt kisebbik faragott. Pedig kicsi voltam, amikor láttam, de érdekes, a kis koromban látott filmekből mindig élénken előjönnek jelenetek (Ruszalka, A kétéltű ember stb.). Alekszej Batalov és Tatjána Szamojlova.
    Te ugye nem élsz egyedül? úgy láttam, többesben írtad, hogy mentünk...

    VálaszTörlés
  5. Én csak a hangjuk alapján gondoltam, de nézni kellene valami vonulási naptárat, kik is repülnek mostanság? Ék alakkal jöttek, s közben vették fel ezeket az alakzatokat. Az utolsó elnyújtott v-vel mentek el.

    VálaszTörlés