Oldalak

2016. október 15., szombat

Élet...


Ellentmondásos a bejegyzés címe: Élet és temetőt mutatok? Igen, él, mert gondozzák, nem felejtik a halottaikat, emlékeznek. Akár évszázad távlatából sem.





Tavaly későn értünk ide, nem találtam  a kedvenc sírkövemet. Azt hittem kidobták. Most kora délután érkeztünk, s megtaláltam! A fűzfa szinte elrejtette.

 Az egész temetőt  elborítják a tuják, igaz megnyírták őket, de még így is. Gondolom egy időben divatosak lehettek, s mindenki ezeket ültette. Aztán teltek az évek...


 Vaskerítéssel körülvett sír, 130 év távlatából. Kik lehettek ők? Máig ott a mécses nyoma, a kőváza, az utódok emlékeznek? Vagy híres család lehetett? Nem ismerem a falu történelmét, majd utánanézek. Mintha egy kereszt árnya vetődne a sírkőre, valószínű egy kerítésrészé.

Másik falu, másik temető. Egy  angyal. Angyalok a síron. Több. Koszorúk mellé és helyett angyalok. Új szokás ez?

1 megjegyzés:

  1. Nem szeretem a temetőket. Csak kényszerből járok oda, nehogy kibeszéljenek. Az én halottam nem ott vannak. Mert a szívemben vannak.
    Szép képzőművészeti alkotásokat meg máshol is lehet látni. Sajnálom a proccra kidobott pénzt. Adták volna annak életében, aki fölé most márványemlékművet emeltek....

    VálaszTörlés