Oldalak

2016. október 5., szerda

A fotót látva

bárki megkérdezheti: hogy került macska az ebédkészítés közepébe?


Mi is ezt kérdeztük. Igen ám, de  macska nem csak odakerült, ült, nézett és fülelt. Ez valamit jelenthetett. Jelentett is. A szagelszívóból ismét zörgés hallatszott. Akkor a ház ura szerelni kezdte a rácsot, alátartottam egy lavórt, hogy a kipottyanót felfogja.


Fel is fogta, aztán  a felfogottat elengedtük, de akkor már Cirnyó úrfi fogta, s némi ismerkedés után a gyomrában végezte. Készülhetett az ebéd is. Már a gazdiknak.

10 megjegyzés:

  1. No, ez aztán egy igazi, tündéri történet, akár mesét lehetne írni belőle :-)

    VálaszTörlés
  2. Hol engedtétek el az egeret? Hú,én visítottam volna lavórfogás közben.:))))Nagyon ügyes Cirnyó úrfi.Elmesélem a Gazdának itthon.:)

    VálaszTörlés
  3. Milyen jó kis történet - persze azt hiszem az egérnek más lenne a véleménye...

    VálaszTörlés
  4. Cirnyó gyomrában végezte az egér, ő fedezte fel. Aztán hogy került a szagelszívóba? Már régóta sejtettük, hogy időként valaki mozgolódik ott. Ezért jó a benti (is) macska...

    VálaszTörlés
  5. Nagyon ügyes cicus..már- már azt gondoltam, hogy a miénk már nem vadászik,lusta és öreg hozzá...Aztán bebizonyosodott hogy mégsem így van...meg is lepett bennünket egyik reggel egy "szép" patival...elválasztotta a fejét, hogy el ne menjen...még aznap hozott még egyet, de a nagy idomitásra értünk haza, igy a cica ijedtébe elengedte a patit, az meg fel a tiszafára....a madarak meg mintha bomba robbant volna a fába, úgy röppentek fel..A cica meg a pati után...Mindig rettegek hogy a lakásba hozza be, mint annyiszor már megtette de élve...Azt gondolnánk hogy jómódjukba már nem is vadásznak...

    VálaszTörlés
  6. Van a szagelszívótoknál kívülről védőrács?

    VálaszTörlés
  7. Van,de valahogy befészkelte magát mellette. Picike egér volt. Volt. 5 éve lakunk itt, ilyen még nem történt.

    VálaszTörlés
  8. Okos jószág! jól megérdemelt ebédje volt :)

    VálaszTörlés
  9. jaj....a mieink sztem nem tudnák, h mit csináljanak vele. a madarakat is csak bámulják. de a régi cicánk nagy vadász volt, bár mai fejjel az énekesmadarakat már sajnálom tőle.

    VálaszTörlés
  10. Sajnos néha ő is hoz madarat, s nem merek belegondolni mi van amikor nem hoz? Én meg próbálom őket ideédesgetni.

    VálaszTörlés