Oldalak

2016. szeptember 27., kedd

Csalfa remény

Egész nap feszült vagyok, majd szétrobbanok. Elfelhősült, elcsendesült, s jött a remény, hátha... Hátha esik. Hetek óta nem volt felénk eső, a kertben gyakorlatilag semmit nem érdemes csinálni, olyan kőkemény a talaj. Kőkemény, szinte szó szerint.

Aztán ahogy jöttek,   mentek is el a felhők, odalett a remény.




 
Cirnyó egerészik. Ő még reménykedik.

Érettségi találkozóra készülnék, de nagyon sumákolom. Nagyon. Nem jó a közérzetem(se/is), az ember ilyenkor begubózik. Minden évben novemberben szokták tartani, most előrehozták, nem tudom miért. Jobb lett volna, s arra az én dolgaim is rendeződtek volna.

Nemrég jöttünk meg a barátnőmtől Zsebivel, ásták ki a sárgarépát. Belefonnyadt a talajba. Szép és kellemes a vénasszonyok nyara, csak hozhatna némi esőt is.

12 megjegyzés:

  1. Gyönyörű fotók...mégha eső nincs is...Nálunk is nagyon beborult egyszer, akkor azt gondoltam eső is lesz, de nem lett. Utoljára 26 milliméter esett alig félóra alatt, akkor úsztunk a vízben...Nagyon kemény a föld.Aranyos a cicád szép színe is van!

    VálaszTörlés
  2. Cirnyó hosszúhetényi Tekerincs. Anyja orosz kék, reméltük ő is az lesz, de így is szeretjük.

    VálaszTörlés
  3. valamikor tudtam mi a neve annak a jelenségnek, ami az első két fotódon látható, próbáltam megkeresni, de nem jártam sikerrel :) nem is a neve a lényeg, hanem az hogy nagyon szép, szeretem, mint mindent, ami az égen látható :)

    A cica meg...simogatásra csábítana :) engedi egyébként idegeneknek megsimogatni magát?
    Az utcánkban, tőlünk vagy négy háznyira van egy cica, ha kint van és meglát, már ugrik ki a járdára, mert tudja hogy mindig simizem pár percig :)

    VálaszTörlés
  4. Orsi, ő csak jön és eszik, néha loppal,mert azt hittem sün jár rá a macskaeledelre. Volt, hogy hetekig nem láttam, akkor eleinte nagyon girhes volt, eszik valahol, azt látni rajta, nőtt, kitelt, most megint jön. S bizalmatlan. Cirnyónak volt egy Korom nevű testvére, lehet hogy 10 házzal odébb befogadták, sérült lábbal. Ez egy év után derült ki. Véletlenül, mint szokott. Nem láttam, a nő ködösít. Pedig csak megsimogattam volna, szerettem.

    VálaszTörlés
  5. Nálunk is kellene az eső:locsolnom kell,minden kókad.

    VálaszTörlés
  6. Bizony a macska nem olyan hűséges, mint a kutya. Ha talál valahol egy - megítélése szerint - a jelenleginél jobb helyet, akkor ott-ragad. Mindig mondom a barátnőmnek - akiket befogadott, nem elhagyott, kidobott cicák. Egyszerűen nála mindig terített asztal van - ráadásul finomságokból. Félni sem kell, nincs kutya, és mosolygós nyugalommal vár rá egy kedves ember... Szóval mondom, a macska nem kutya...
    Jaj az eső meg nálunk is elkelne. Én is még mindig locsolok...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem értem én ezt, a macskalelket. Ha sérült volt, még értem. A két Mózsimon, ha befogadták őket nyakörv is volt, akkor meg szégyellje magát az illető, láthatta van gazdájuk. Tudod, azért macskája válogatja, mert a Miskámnak voltak dolgai, nem tipikus macskadolgok Igaz, ő szobamacska volt, félkijárással.

      Törlés
  7. gyönyörű az az első 2 képed, ahogy kitör a fénysugár a felhők mögül (árnyéksáv), mi is ebben gyönyörködtünk, de nekem nem sikerült ilyen szép képeket csinálni róla

    VálaszTörlés
  8. Katalin ezt az árnyéksávot ismerted vagy a fotóból derítetted ki? Azt egyébként hogy csinálod? Tudod, sokat néztem az eget, nagyon vágytam az esőt. Hiába, viszont lett fotóm!

    VálaszTörlés
  9. ismerted
    de ha arra kérdezel, hogyan lehet fotóhelyet keresni, az más, azt úgy, hogy jobb klikk: "képkeresés ezzel: Google" katt

    ha nem ezt kérdezted, bocsi

    VálaszTörlés
  10. Ezt kérdeztemn, de nekem ilyen lehetőséget nem ad be.

    VálaszTörlés