Oldalak

2016. szeptember 3., szombat

Azt hiszem

itt az ősz, véglegesen. Hűvösek az éjszakák, reggelek, ahogy kinézek az ablakon a patak völgyében végig vastag pára dunna húzódik. Az égen diszkrét pirosas elszíneződés, s ahogy kel fel nap átadja magát a sárgának, a melegnek, a fénynek.

A Nap. Ő bizony úgy döntött, nem hagyja magát. Ahogy megy előre a   nap, rákapcsol, s régi fényében, melegében tündököl. Ezt leginkább a bőrünkön érezhetjük, égeti még most is. Nem úgy, nem annyit, mint  a nyáron, de ha lehetősége van, bizony megteszi.

Reggelente még az őszt jelző burgonyaszedés hangjaira is ébredek, szomszédaim a kert végén szorgoskodnak. Magamon csak az érthetetlen nagy tevékenységi lázat érzékelem, égek,  valami hajt, hogy tegyek valamit a kertben. Tőosztások, átültetések. Helykeresések, megfigyelések, mennyi időt, és hol tölt el nap, hogy szeretett illatos fűszercserjénket új helyre költöztessem. A baj csak az, ahol a közelemben lenne, gyakran velünk és köztünk, oda bizony nem tehetem át, mert kevés ott napsütés, a fény a nap során.


Tegnap délután a madáritatóra egy sárga hasú madárka érkezett. Még láttomra sem repült el, meglehetősen zilált volt. Nem tudtam beazonosítani. (Utólag nézegetve még legjobban a sárgabillegetőre hasonlítom.) Aztán odébb mentem, s visszanézve láttam ott fürdött. Vajon honnan tudják hova kell leszállniuk, s hol találnak vizet? Vagy csak véletlen az érkezés?

A kert végén pedig érik a jövevény napraforgó,

lilulnak a papsajtmályvák:



 A méhek még mindig szorgoskodnak.


Akkor most elindulok,s megnézem milyen tennivalókat tartogat számomra a mai nap. Legyen szép napotok!

5 megjegyzés:

  1. Csodás képek! Érdekesen indul az ősz.... Szép napot neked is!

    VálaszTörlés
  2. Azt lehet mondani, hogy most már minden órában ott van az ősz. Hiába van meleg, annyira érzi az ember, a színekből, fényekből. De még így is olyan szép! Ilyenkor annak drukkolok, hogy minél tovább tartson ez a szép, csendes őszi időszak, minden percét élvezem.

    A méhecskés fotód csoda! :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt az időjárást el tudnám viselni 365 napon keresztül.

    VálaszTörlés
  4. Igen, ez így most nagyon kellemes, azt a vad meleget én is nehezen viseltem.

    VálaszTörlés