Oldalak

2016. augusztus 7., vasárnap

Napi kedves: Cirnyó tesók



Természetesen több száz kilométerről érkezett a fotó. Köszönet érte. Egy még annál is újabb alom, de az anyuka közös. Hogy vágytam én anno egy szürkére, de Cirnyó lett belőle. Cirnyó az úton lévő, az örök elfoglalt, a csak simogatásra enni tudó. Akármilyen éhes is ő, én pedig hajnali álomból ébresztve akármilyen kómás is vagyok. Cirnyó  a menü rendelő, az operaáriával ébresztő. A téli szezonban ölben alvó.
A CIRNYÓ!!!

12 megjegyzés:

  1. :) Most én is gondolok arra,hogy lehet,hogy jobban meglenne Bikfic,ha lenne cicatestvére itt. Pl.gőzöm sincsen hogyan oldom meg a következő hétvégét, amikor unokázunk és nem itthon. Most már nagyon megszokta,hogy kint van sokat az udvaron,viszont éjszakára bent alszik a kutyussal a garázsban.
    Tüneményesen pajkos cicák!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem biztos, hogy "jobban lenne" ha ketten lennének. A macska kicsi oroszlán, saját felségterület kell neki, nem szívesen osztozkodik. Nálunk a cirmos lány folyamatosan itthon ül, a szürke fiú meg egész nap csavarog, csak enni jár haza, meg ha esik. Mostanra már kb. tudom is, melyik az ő "felségterülete". Nem közösködnek az én kertemen.

      Törlés
    2. Mónika, hagyd nyitva az ajtót nekik. Nálunk macskaajtó van a bejárati ajtón, így nincs gond aki-beeregetéssel, etetéssel. A szomszéd nem etetné őket? Úgyis bejáratos Bikfic.

      Törlés
    3. Fodorka területi rend itt is van, ahogy elnézem. Viszont Cirnyó ketten volt anno Korommal, míg ő el nem tűnt. Testvérek voltak, nem volt versengés.

      Törlés
    4. Nincsen cicaajtónk,attól én tartok is. A kutyust elviszem ,ahol szoktak rá vigyázni, szerdán pedig csinálok egy próbát,hogy nyitva lesz a garázs lejáró is, kaja, alom és kiderül,hogyan fogja bírni.
      Elvihetném magammal,de ott meg elszökne attól tartok.:(
      A szomszédokat nem tudom ezzel terhelni, éjjelre pedig nem akarom,hogy kint maradjon Bikfic, minden éjjel hatalmas macskaharcoka vannak a kertben-hallom.

      Törlés
    5. Mónika, ne tarts tőle. Más macska ide még nem jött be. Télensem volt vele gond.

      Törlés
  2. Nos, igen, a szürke cica...a szürke cica az valami különleges, és számomra a legszebb. No nem mintha a cirmosomat nem szeretném, de....
    És az én "kishercegem" tökéletesen tisztában van azzal, hogy hódoló alattvalója imádja őt, kellőképp kihasznál, néha kiszúr velem - de én akkor is szeretem.... aztán bocsánatot kérek a cirmostól és ő is kap dupla simogatást.

    VálaszTörlés
  3. Az érdekeiket kiválóan érvényesítik, az már biztos. Ebben verhetetlenek, kétségtelen. Míg kettő volt, egymás fölött feküdtek az ölemben. Volt itt rend, kérem.

    VálaszTörlés
  4. Olyan jó lenne megsimogatni őket :)

    Tőlünk az ötödik házban van három kiscica, mindig kint játszanak a járdán. No, odajárok macsekot simogatni, már szinte ugranak az ölembe, ha megyek. Nem merek elhozni belőle sajátnak, mert a szomszéd kiskutya nagyon nem szereti a cicákat, az első adandó alkalommal elkapná a miénket :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az már problémás. Itt a kutyával jól elvan Cirnyó, de szerintem tudja, hogy a szomszédhoz pl. nem megy közel. Én is múltkor voltam kismacska nézőben, de csak nézőben.

      Törlés
  5. Tudjátok, hogy ma van a nemzetközi macska nap? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor eltaláltam a bejegyzést.Kavics, tudom már a könyv címét!

      Törlés