Oldalak

2016. augusztus 25., csütörtök

Kicsit hallgattam,

mert vendégek is voltak, időjárás is volt, könyvem is volt. Kertelünk is eleget, utazni is készülődünk. Van bölcsibe szoktatás, óvodába szoktatás, gondoltam legyen nagymamához szoktatás is. Két hét múlva unokaőrzésem lesz, nálunk. Elmegyek most az unokához, kicsit szokjon, ha egyedül leszünk legyek ismerős neki. (Gondolom én. Bár a szülők szerint ügyes nagylány, ott lesznek a nővérei is, de láttam én már karón varjút. Nekem így biztonságosabb. Bár találkoztunk a nyáron többször is, de ....)

Akkor jöjjön a kerti hírmondó:


Kecskerágó. Pink lesz a levele, majd ősszel, bár úgy látom, hogy már hangol. S nagyon vágyom egy aranyló sárga levelű borbolyára, egy hónap múlva ígérték.

 Kerültek sudárzsályák, némi meggondolás után nem a tervezett helyre.

 Sáslilom, ide viszont még tűzesőt szeretnék. Idén a tollbugák, gondolom a sok esőtől, pompáznak.

 S egyre jobban pirosodik a húsos som.

 Jött egy borbolya, mellé és a szömörce közé lila színű asterek.  (Már látom, hogy milyen lesz mondjuk, remélem már jövőre.)

 




 Próbálkozások..., s kezdemények.

Itt már tudom mit ültetek át (szellőrózsák, majd ha elnyíltak), hova.

 S van amit már el is vittem tegnap új helyre. S van amit már ma viszek, ha idő, erőm, stb. engedi. Így állunk a kert Zsebi kert ezen részén. Máshol is átalakítások vannak, lesznek.
 

Napfényben egész máshogy mutat.



  A rózsalonc is virágzik ismét. A kékszakáll készülődik, nagyon várom. A hortenziák teljes pompájukban.


A legkedvesebb mályvacserjém. A szorgoskodók.

6 megjegyzés:

  1. tollbugára vágyom és hasonló füveket fogok ültetni. Tavasszal nem jött össze, de igyekszem.
    Olyan szép a kerted!!!!
    Meddig lesznek nálatok az unokák?

    VálaszTörlés
  2. Mónika, hétvégén, szeptemberben. Viszont a szülők távolra mennek lakodalomba, s ránk maradnak a lányok. A nagyobbikkal, mikor nyolc hónapos volt megjártam, ezért van bennem félsz. Ez a fű örökség, de a veteményesünkben van, onnan ásom át folyamatosan. Elődeinknek ott volt a virágoskertje. Mutatós, s idén tényleg kitett magáért, hátul is.

    VálaszTörlés
  3. Anikó! A szömörcével óvatosan bánj! Mikor megindul nagyon nagyra nő és mindent elfojt maga körül. A kerted csodás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Györgyi majd megtanulok visszavágni, éppen a kertészetes hölgy mondogatta más növényre is. Csak bátornak kell lennem, s még sokat, nagyon sokat tanulni.

      Törlés
  4. Annyira szeretem nézegetni mások kertjeit :) viszem a tippeket belőle, évelőkre vágyom, ősszel vadászni fogok rájuk, a kerítés mellett végig szeretném ültetni cserjékkel, színesekkel, virágosokkal.
    A hortenziádat irigylem... :)

    VálaszTörlés
  5. Nekem a kései szellőrózsák a kedvenceim. Olyan sokig vágytam rá, s tavalyra lett. Idén nyílt először.Várom és remélem, hogy szép nagy bokor lesz, ismerem a "mamáját":-)

    VálaszTörlés