Oldalak

2016. június 28., kedd

Kokárda, mert nem győzök betelni vele(sem)



A színe, a tüze, a nyár melege, minden benne van. S a gömböcskékről még nem beszéltem. Imádom. Egyszerűen imádom. Csak leülök a lócára, s nézem, gyönyörködöm benne.  Elvarázsol.

Jin-jang

Hogy kertem legyen, a kertemben virág legyen, két nagy-nagy vágyam volt: a napfényvirág és a kokárdavirág. Eszembe juttatja apámat, a nyaraló faluját, a kedvenc régi házamat onnan, annak a kerítésén dőltek ki a kokárdák.  A napfényvirág apám kertjének volt a lakója. Kedves társa nyarakon át.

9 megjegyzés:

  1. Minden évben vetek kokárdát, de nem akar kikelni, napfényvirágot is vettem amiből füzérajak lett, szóval nem nagyon akar nekem ez összejönni, pedig nekem is nagyon tetszenek.

    VálaszTörlés
  2. Melinda az én büdöske magomból borzaskata kelt. nem is értettem, ott lehetett, elnyomta a büdöskét, de az olyan igénytelen. Nekem az egynyáriak nem akarnak összejönni.

    VálaszTörlés
  3. Nekem is kedvencem.:)
    Viszont én is küzdök érte,mint Aranyalma. Fogalmam sincsen,hogy miért,hiszen lehetetlen helyeken látom,ahogy tobzódik,nálam meg pátyolgatom évek óta és nagyon lassan gyarapodik.:( Pedig úgy tudom,hogy nem vízigényes,mégis tegnap már lógatta fülét-farkát.
    Mit csináljak vele,hogy olyan legyen,mint nálad? Napon van-úgy tudom azt szereti.
    A gyerekkori virágok is végigkísérnek életünk végéig.szép ez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mónika több helyen is van a kertben, mindenhol nagy és gazdag. Nem tudom a titkát. A homokos talajon éppúgy, mint a földesen, s nem is öntözöm külön. A napfényt nagyon szereti, azt megfigyeltem

      Törlés
  4. Gyönyörű.... nem is tudom nekem miért nincs...hisz kedvenc színem, és olyan jó ránézni..

    VálaszTörlés
  5. Na tessék, itt kell megtudnom, hogy nem vagyok egyedül ezzel a virággal/virágért való küzdelemmel ??? Már kétszer próbálkoztam, de nekem sem nőttek ki... Úgy tervezem, jövőre nem ágyásba, hanem tán cserépbe vetem, és még jobban figyelek rá... csak lesz már egyszer végre valami belőle :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nincs mint írtam, de utána olvastam...esetleg nem azért nem kel ki, mert be takartátok a magot? tőosztással is szaporítható...Égen-földön..de nekem is lesz az már biztos...

      Törlés
    2. Vera, akkor szerencsém volt, ami a palántázással nincs soha. Helyre vetettem, szűz kéz szerencséje.Tényleg az. Más nem jön össze, az egynyáriak. Vagy ki sem kel, vagy a csigák... Eleget mérgelődök velük.

      Törlés
    3. Fodorka, én kavicsos földbe vetettem, nem is minőségi, a többi helyre már átültettem. Én sem értem hogy lett belőle? Vagy eredetileg kétnyári, s a másik éven lett igazi növény? Erre már nem emlékszem.

      Törlés