Oldalak

2016. május 18., szerda

Tegnap délután kiütöttem magam

Elég hamar felkapom a vizet, nehezen tudok lecsillapodni. Tegnap ok is került hozzá: a bejárati ajtó előtti kilépő két oldalán, a sarkon van valami sárga, magas, dáliaszerű évelőnk. Helyes, nincs gond vele. A bal oldalon csenevész volt, egy talajtakaró ránőtt. Napokig ügyködtem vele, hogy helye és levegője legyen, gaztalanítottam, füvetlenítettem, némi átültetést is tettem velük, hogy egyformán dúsak legyenek.

S akkor... jött a fűnyíróval emberem, s elegáns mozdulattal áttolta rajta. Még most is remegek, ha eszembe jut. Persze, hogy elkerítettem magam. Hogy odalett a délutánom. S miért kell ennyire felszívni magam. Hát miért? Nem is értem.

7 megjegyzés:

  1. Ha már megtörtént a baj, visszacsinálni nem lehet.

    Gondolj arra, hogy újra ki fog hajtani. Lehet annál erősebb lesz, bokrosabb...

    VálaszTörlés
  2. Legalább kiadtad a fáradt gőzt. Nem betegít, nem árt senkinek. A dália pedig reméljük újra hajt!

    VálaszTörlés
  3. Néha én is ilyen vagyok, hirtelen elönti az agyamat az ideg.De legalább nem marad bent és nem betegít meg.

    VálaszTörlés
  4. Ó, szegény fejed! teljesen megértem - én is ilyen vagyok. A tavaly ősszel a férjem az én két orgonabokromat tolta le a fűnyiróval, amit a tavaly tavasszal szereztem és locsolgattam, tápoztam egész nyáron... hátha kihajt!

    VálaszTörlés
  5. Nézd meg ez: http://www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg/egy-elfeledett-noveny-amely-csodakra-kepes-a-csicsoka-pozitiv-hatasai
    Ha tényleg csicsóka volt, nincs okod aggódni - rettentően szívós növény, és nem pusztul bele a kaszálásba...
    Amúgy meg: sírni (és szitkozódni) néha KELL !

    VálaszTörlés
  6. Ez nem csicsóka, de még nem tudtam rájönni micsoda. Dáliához hasonló a virágja, de rizómás. Azt hiszem. Valószínű ki is hajt. Ami bántott, kiakasztott, a belefektetett munka, mert ki kellett bontani fűből, gazból, stb. Átültettem, s mutattam is. Egy pillanat, figyelmetlenség? Ennyi volt. Amúgy már kiadom magamból, évekig mondogatták, menjek ki erdőre, párnába üvöltsem bele, már megteszem.

    VálaszTörlés
  7. Sajnalom, aterzem...benned van a noveny fajdalma is ilyenkor szerintem, en igy gondolom.

    VálaszTörlés