Oldalak

2016. május 4., szerda

Közben...

 Fagyhalál, fájdalom.

  Pityerszer. Szombaton, délután, hirtelen felindulásból indultunk el. Ez a hely a kedvenc helyem, most valahogy nem hozta az ismert hangulatot. Ez a szó illik ide, hogy sivár volt. A gyümölcsfák (mióta idejárunk) egyre jobban öregszenek, pótolják őket háromszoros drótkerítéssel. (Micsoda tapasztalatok vezethettek idáig?)


 Újdonság volt a kecskefarm és  baromfi bemutató, tókával. 


A kedvencem! Ez  a másnapi, anyák napi napszív.

 Itt már kezdd nappá változni.


 Az otthoni kedvenc, a  lenvirág, magához térve a tavalyi áttelepítés után, nyílik ezerrel. Imádom.

 A Zsebi kert nyílói. A szömörcét és az illatos fűszercserjét nem mutatom. Mindkettő maga a halál. Főleg az előbbit kapta el rondán a fagy, amilyen szép volt előtte, most annyira haldoklik. Nem tudom lesz-e belőle valaha igazi bokor?

Az encián, egyenlőre a bejárati ajtó mellett, ki-behordom a hőmérséklet szerint éjszakánként. Kedveli  a kintlétet, szemmel láthatóan beindult.

6 megjegyzés:

 1. lenvirág tényleg meseszép
  és az egész élmény is

  VálaszTörlés
 2. Képzeld el,lehet,hogy a 20 éves enciánfám meghalt.:( Még várok.Van egy kisebb,az él.
  A lenvirággal sosincs szerencsém: eltűnik.Nálam egynyári.:(

  VálaszTörlés
 3. milyen szép már a lenvirág! egyszerű kis virág, de annyira mutatós és nagyon szép a színe.

  Az a naplementés kép, hűűű de szép!

  ...meg az a kacsa!?? de aranyos az a bóbita a fején :)))

  VálaszTörlés
 4. Mamka, nálunk több volt a kertben, de a fűnyíró.., no azok nem keltek életre többé. Ez meg egész nyáron virágzik, de nincsenek utódjai, nem is értem. S ahogy írod Katalin, meseszép, egyszerű, de kedves, finom. Orsi, ilyen kacsát még nem láttam, biztos nem eredeti őrségi. Ugye, az a szív nap!

  VálaszTörlés
 5. A facsemeték körül lévő kerítés nem lehet, hogy az állatok elleni védelem ? Kecske, nyúl, nemtudommi ne rágja meg...Jópofa az a "kontyos nádtető :-)

  VálaszTörlés
 6. A kecskék körül két kerítés volt, a belső villanypásztoros. De a külsőn ott nyúlkáltak, s etették az állatokat a gyerekek. A baromfiknál egy kerítés volt. Látod, erre nem is gondoltam. Nézegetem a fotókat nagyítva, de úgy bennem van, hogy megjegyeztem a hármast. Sűrű, belső, külső.

  VálaszTörlés