Oldalak

2016. május 10., kedd

Kertészeti tudakozó




 S hogy került ide Cirnyó úrfi? Mert kertekben előfordulnak a macskák. Az ember kertes blogot olvas, avagy abban mélyül el sokadszorra, de nagyon. Ott élt egy macska, s innen már csak egy lépés vezetett a következő bejegyzéshez. Macskákról, azaz hős macskákról szóló érdekes bejegyzés kedvenc blogomról. Nem csak macskabarátoknak ajánlom az elolvasását.

Említettem még a télen Lechner Judit könyveit.

       Lechner Judit, Beleznay Annamária: Fűszeres-virágos kalendárium
 Én sokat kaptam tőle kezdő kertészként. S nem utolsó sorban a sok irodalmi idézet könyveiben, s a gyakorló kertész tapasztalataival ír.

Most rátaláltam  a fent említett blog: Kerti napló    írójának a Kertbarát Magazinban megjelent cikkeire. Nekem ezek a gyakorlat felől közelítő írások alapos növényleírással és fotókkal nagyon sokat adnak.

S a múltkor, mikor a kecskeméti arborétumban sétáltunk örömmel állapítottam meg, hogy már nem csak szép bokrokat látok, mint évekkel ezelőtt, hanem nem egyet meg is tudtam nevezni. Azért a kertészeti folyóiratok, könyvek és blogok bújásának van értelme, ha rengeteg időt vesz is el. (Ha nincs előtted gyakorlati tapasztalat, értsd szülői vagy családi példa csak így tudsz tudást szerezni.) S lassan a kertészetei árudákban is feltalálom magam. Lassan, nagyon lassan, de biztosan. S sajnos saját bőrömön tapasztaltam meg, minden növényt akkor kell megvenni, amikor van. Nem várják ki, hogy mikor lesz pénzed. Megtanultam...
 

A videó hosszú, mégis érdemes meghallgatni , nagyon érdekeseket mond az előadó. A növényekről, régi korokról, mai kutatásokról.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon-nagyon jó az első kép!!! :-) <3

    VálaszTörlés
  2. Szép sorban : LESZ ÚJRA CICÁM!!!!!!:))))) Nemrégen születtek, még szopiznak,várni kell rájuk.Úúúúgy örülök!!!!!
    A másikat levélben írom...:)A másikat köszönöm,nem tudtam,hogy a kertbarát magazinban ír. Másokat,mint a blogon,vagy azokat közlik?
    A következő: nem látszik jól a Kalendárium könyv. Ki az író és miről szól?

    VálaszTörlés
  3. Tudom mamka mennyire vágytál cicára, örülök neki. Templom Katára gondolsz? Nem tudom, én a blogja oldaláról találtam ezekre a cikkekre. Őt sajnos már a vége felé olvastam csak. Mi lehet a kertjével? Remélem lélekkel gondozzák.Fűszeres-virágos kalendárium. Lechner Judit, és a Püski Kiadó oldalán megvásárolhatod, elküldik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. miért, mi van Templom KAtával???

      Törlés
    2. Németországba költöztek, eladták a házat, a kerttel együtt. tudod, én ebbe belehaltam volna. Annyi munkája volt benne, s oly szép is, láthatod a blogján. Persze, vannak helyzetek, mikor dönteni kell.

      Törlés
    3. ezek a magazinos cikkei:
      http://kertinaplo.blogspot.hu/2010/12/egy-ev-kert.html

      Törlés
    4. igen, imádom, kicsit hasonlít a Petrik Adrien stílusra

      Törlés
  4. Mamka: ez a kalendárium:
    http://www.puskikiado.hu/book/1487

    VálaszTörlés
  5. Ohh az a foto a Cirnyos:) szivecske:)

    VálaszTörlés