Oldalak

2016. április 26., kedd

Hallgatom a rádiót

Évekkel ezelőtt a családi programra szerettem volna elhozni egy bábelőadást  2-3 éves gyerekeknek. A főnökség leállította, 20 percért nem fizetünk x összeget ki. Most keresem  a honlapjukon, nincs fent az előadás. Miért? Aki játszotta szenzációs bábos és előadó, másik műsorát imádták a gyerekek.

Most egy bábszínházban tartanak hasonló előadásokat, amellyel járják a bölcsődéket is. Vajon, ha ma próbálkoznék vele ma is leállítanák?

 Ez csak illusztráció, mert szeretem.

varró-nemnemhanemnagymama 

https://olvassbele.files.wordpress.com/2013/04/varrc3b3-nemnemhanemvirag.jpg 

forrás

És volt nálunk otthonszülésről előadás, tudom alternatív, az jött el, akit érdekelt. Volt vendégünk dúla. Ezek 2009-ben! És könyvbemutató, és bábelőadások, és más előadások, találkozók szülőknek, nagyszülőknek. ... mindig két játszóház, mesemondó, táncház, nyelvtanulás. Két órás programon belül 4-5 programmal 0-6 éveseknek, s ezek egy része ingyenes közreműködőkkel, mert pénz kevés volt. Vagy csak "nagy" előadóknak. Sok munka volt megszervezni, levezetni, a végén már beleszakadtam az utóbbiba. Ha olyan volt a beosztás természetesen volt segítségem, ha olyan, nem volt. S közben fotóztam, fotóztunk, mert a blogra feltöltöttük a fotókat. Nem volt mindenkinek otthon fényképezőgépe, innen letölthették. S ilyenkor, ha eszembe jut kicsit meghalok. Kicsit? Nagyon. Nagyon.

4 megjegyzés:

  1. Neha elkepzelem hanyszor is halunk bele vesztesegekbe, vagy ami elmult mar ugy veszett el..az ember egyetlen napon belul is kepes meghalni 100x.Megertem, hogy fajlalod.Hasonloan erzek mas dimenzioban, mas temaval, de ugyanolyan fajdalommal:)

    puszillak Aniko!

    VálaszTörlés
  2. Én meg azt mondom, örömmel gondolj vissza arra, ami szép volt. Legyél hálás még a megélt nehézségekért is...és ne kívánj vissza semmit - nem biztos, hogy az ma is pont olyan lenne, mint anno volt....A ma lehet, hogy nem a legjobb - de hátha a holnap ?....
    (Persze tudom, néha jó nosztalgiázni, de mindig annak a tudatában érdemes csak elővenni a "régi dolgokat" - hogy egyben tisztában vagyunk visszahozhatatlanságával is.)
    Kicsit hosszú, de bemásolom ide kedvenc idézetemet:
    "………………Életünknek
    minden órája gyönyörű ajándék,
    már alig látjuk a tegnap letűntet,
    ami holnap lesz, tilalmas talány még!
    S noha ígért olykor az este rosszat,
    örömöm is láthatta a bukó nap.

    Tégy hát, ahogy én, s nézz bölcsen, vidáman
    a perc szemébe! Rajta, egy se vesszen!
    Használd javadra, bizakodva, bátran,
    munkádban éppúgy, mint a szerelemben!
    Légy mindig egész, s légy gyermek szivedben,
    így minden leszel, leszel győzhetetlen!........"
    (Goethe: Marienbadi elégia)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeket kimásoltam Fodorka, szépek, igazak. Nem visszakívánom, csak szép emlék. S jó, hogy van szépre emlékezni.

      Törlés
  3. Csak most kapcsolódtam a blogolvasóid táborához, így nem tudom, milyen területen dolgoztál. Valami programszervező vagy ilyesmi voltál? (persze, csak ha publikus a válasz).
    Jók is voltak az ilyen "céges" rendezvények. Volt miről beszélni a munkán kívül is, és ez jó közösségépítő.

    VálaszTörlés