Oldalak

2016. április 22., péntek

... és akkor,

mikor már lenyírta emberem hátul, de teljesen hátul is a füvet,
 

s már úgy érezte lazíthat,
megérkezett a fa. Az őszi, a téli,  a következő szezonra. Illata isteni, nem győzöm  belélegezni. A helyzet az, hogy nedves is kellően. Lesz ideje kiszáradni.

Ezt sajnos neki(emberem) kell egyedül elpakolnia, még dobálás szintjén sem merek neki segíteni. Viszont varratok nélkül már nagyon merész voltam ma, meg jól is éreztem magam, tehát nekiálltam kerti bútort festeni. Festettem, én és Zsebi, míg az utolsó szék előtt elfogyott a festék, no és az asztal sem kapta meg a frissítését még. Szóval festékvásárlás előtt állunk, s hogy Murphy úr se  tagadja meg önmagát, sok volt e hóban a kifizetésed, akkor még nyomok egy újabbat a válladra. Nem hiányzott... kinek hiányozna? Marad májusra a befejezés, ne legyen az utolsónak már más színe!

Aztán rájöttem, szinte szerelmes vagyok  a kertbe! Sokat fotóztam, nem győzök betelni vele. A "nagyobb" növények háromévesek, beindultak. Próbálkoztunk törzsdarabokból ülőrészt kialakítani,


hátha eljönnek az unokák. A középső jött volna látogatni, hát nem aznapra betegedett le! Otthon maradva sírdogált szegényke. Még egy kerek asztallap kellene! S ott vannak még a törzsdarabok a kivágott fenyőfákból, valahogy azokat is hasznosítani kellene. S még mennyi munka vár ránk, míg valami rendet rakunk a faház körül.

A tetőcserepekkel körberaknánk a fűszerkertet. Nem kellene eldobni. S ott vannak még a Zsebi által szétdúlt/jövendő sziklakert kövei. Azt is vissza kellene állítani ill. új helyen ismét kialakítani.

Közben tervezgetem a beregi utunkat, természetesen templomtúrát. Találtam egy nagyon jó honlapot, s ha a szálláson lenne internetcsatlakozás gondom sem lenne a következő napokkal. Vagy előre ki kell nyomtassam a tudnivalókat, látnivalókat. Az országnak ezen a részén még nem jártunk, s a csodás kazettás mennyezetű és fatemplomok nagyon érdekelnek. Belevágunk május végén, remélem arra már rendesen tudok enni is. Tisza=halászlé. Imádom. Sajnos karácsonykor az robbantotta ki a bajt is.

S íme, a kiterült hadfi.



12 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Beregi???? ohhh, kedves helyek, ismerősek :) a férjem a Beregből származik, nekünk az nagyon ismerős hely :)
      Nem fogod megbánni, ha elmentek arra! Szánjatok rá időt és nézzetek meg mindent, amit elterveztek, ne hagyjátok ki Nagyart sem (nem odavaló a férjem, csak ismerjük a helyet, jártunk ott mi is...), a Luby kastélyt, gyönyörűen felújították és hatalmas rózsakertje van, ott van Nagyaron Petőfi fája is, ahol állítólag írta a Tisza c. versét, sétáljatok a Tisza töltésén Tivadarnál, senki nem fog zavarni benneteket csak a madárdal :)
      Olyan honvágyam lett most, de nem is tudom mikor megyünk arra, húsvétkor voltunk a Beregben.

      Törlés
    2. Orsi, már nagyon kíváncsi vagyok. Tivadarban szállunk meg. Tudod, az utolsó SZÉP kártyás lehetőség. Köszönöm a z ajánlást, figyelek majd rá.

      Törlés
  2. Vigyázzatok a fenyőrönkkel,az nem jó ülőkének,mert gyantás.Ragad,pláne a melegben és eldobhatjuk a ruhánkat is.
    Anci

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, akkor lépőkörök lesznek belőle, jó, hogy szóltál!

      Törlés
  3. Nem csodálkozom, hogy szerelmes vagy a kertedbe, hiszen gyönyörű! És hatalmasnak tűnik. Tényleg, mekkora?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a rész nem nagy, majd lemérem. Viszont hátul is van egy veteményes rész, gyümölcsös, főleg a mi telepítésünk, tehát kicsik még a fák, s leghátul "erdő".

      Törlés
  4. Ez a szerelem az ami örökké tart. Csodálatos, megújuló és állandóan változó. Gyönyörökkel, örömökkel teli. Nem véletlenek ezek az érzéki szavak. A kert ha szép az tényleg olyan, mint a szerelem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Györgyi, teljes szívből kívánom , hogy ismét megtaláld a TE kerted. Én ezt nem győzöm csodálni, élvezni, s persze dolgozni is benne.

      Törlés
  5. Nagyon türelmes az embered,hogy a fűkaszával kikerülgeti a virág,növény szigetecskéket!
    Én is hatalmasnak látom a birtokot....
    Festett mennyezetű templomok....örök szerelem! Kiváncsian várom a beszámolót! Érezzétek nagyon jól magatokat!
    A friss fa illata ....Viszont jó sok munka behordani. Nincsen segítségetek?
    Jobbulást kívánok a kicsi betegnek!

    VálaszTörlés
  6. Én meg kézzel vágom itt-ott körbe és őrségben állok, úgy vigyázok. A munka java persze, hogy az övé. Míg beletanult sok minden veszett, hát vigyázok, vigyázunk. Ó, már jobban van, mindhárom anyukástól betegedett le, valami vírust vihettek haza a nagyok.

    VálaszTörlés
  7. Jó, hogy vannak terveid, és jó látni örömödet is.Előbb utóbb csak megvalósulnak!

    VálaszTörlés