Oldalak

2016. április 24., vasárnap

Élet a lakásban



 

forrás

Akárcsak nálunk járnék, amikor ránézek erre a lakásra. A házban sok dolog elől kell, hogy legyen, bár vettem már fadobozokat, s ezek sokban segítenek a tárolásban.  A nyitott polcok hátránya...

A lakásban, a konyhában kifestettünk. A plafont a fal színére kellett festeni, mert a fehér nem fedte le az előző lakó "maradványait". A konyhabútort kékes színűre szerettem volna, aztán elmaradt. A végén örültem az alaptisztaságnak. Költözés, évtizedes háztartással. Viszont, minden lakás más, mások a méretek, a lehetőségek, az elosztás. A régi konyhaasztal ide bumfordi, egyenlőre maradt, nincs pénz másikra. Használható.
 

S a napokban már többször szembejött velem ez az ötlet. Hogy én akkor ilyen megoldásra nem gondoltam?!

04 
 
 Divatos a nyitott polc. Ha háziasszony van a háznál! Takarítást igényel. Fiamnál polcokat kellett csináltatnom, hogy úgymond eltüntessem a munkásszállás környezetet. Hiába a polcok, nem lakta be. Igénytelen? Nincs igénye rá? Azért valamivel  a polcokkal jobb lett a helyzet, kétségtelen. Az asztalról elkerültek az odapakoltak. Helyük lett.



Sokat törtem a fejem ezen a falrészen,  a polcok kellettek, s valami dekoráció is. Így jött a "virágbimbó" tányérokból,  a zöld "levelekkel". Én szeretem.  A konyhaszekrény körül tudom mik hiányoznak, kellene valami vidám sötétítő  függöny is. Ami fent van vitrázs, formára kellene húzni, mindig elmondom, megmutatom, megyek legközelebb ugyanúgy széthúzva. Az én szemem bántja, a fiamat nem érdekli. Férfi?

Nem divatos a falszín? A dekor? A bútor színe? Ki tudja lakom-e valaha? Ha lakjuk, lehet, hogy már egész más lesz a bútortrend. S ki mondja, hogy mindig divat szerint kell haladni? Az ember érezze jól és otthon magát!

A szőnyeget is csak betettük, félretéve volt, hideg volt télen a kő. Lett feladata, fogta is télen  a hideget lentről. A lakás földszinti. A korábbi konyhai keskenyebb zöld, régi IKEA termék (de ez legalább mosható, s több mosást is kibírt), ment az előszobába. S milyen érdekes, már a zöld szőnyeg leterítésével melegebb hangulat lett a konyhában!

Érdekesek ezek a rongyszőnyegek. Az IKEA leállt a gyártatásával, a minőségét értékeltem. Megszerettük. Hasonlót vettem a Yskben. Egy mosás után szakadt a felvetőfonal az elsőben. Kipróbáltam még egyet, azzal is így jártunk. Ez már nem véletlen. Sajnálom. Most már rongyszőnyeg szövőt keresek.

8 megjegyzés:

  1. Belakni a teret, hogy otthon érezhessük magunkat, legyünk bárhol is :) mennyire szeretem ezt!

    VálaszTörlés
  2. Annyira otthonos! Én is szeretem,ha elől vannak dolgok. Tudom,hogy nagyobb rend látszódna,ha elpakolnék sok mindent, de az nem az én stílusom.

    VálaszTörlés
  3. Eszembe jut a pécsi vásár.Az erdélyiek is hoznak rongyszőnyeget.Talán jobb,mint amilyet vettél...persze,a színek!Ezt neked kell látnod.
    Anci

    VálaszTörlés
  4. Nekem sokkal jobban tetszik a te bútoraiddal berendezett konyha, mint az a műtő-steril-fehér... Cseréld ki az asztalt és minden O.K.
    Rongyszőnyeget esetleg keress a vásárban. Én tavaly még láttam a pécsi vásárban - bár nem tudom, ki gyártotta....

    VálaszTörlés
  5. A keresés lesz, csak a szín..., s ezek tényleg szépek is voltak. A tiszta fehéret én sem szeretem, túl sterilek nekem.

    VálaszTörlés
  6. Annyi ilyen rongyszőnyegem van, minden méretben, amiket Te keresel. Egy időben használtam én is, de már régen nem. Ott vannak összehajtogatva a nagy kamrámban...Ezeket még Anyósom és az ő anyukája szőtték, még láttam is a szövőasztalt, az "esztovátát" :)

    VálaszTörlés
  7. Ha mentek a Beregbe, szerintem ott tudnátok venni olcsón, még ott nagyon sok háznál van ilyen.

    VálaszTörlés
  8. Kösz Orsi,majd megnézem. Ez az itteni ismerős is szővi ezeket, csak a szín a gond.

    VálaszTörlés