Oldalak

2016. március 21., hétfő

Kirándulás Rezi várába



 
 Én szívet láttam ebben a fatönkben. Jelezte az egész kirándulást.



 S a séta nagy élvezője: Zsebi.

 Ízelítő az erdő növényeiből,

 ilyen medvehagyma szőnyeg közt "vonultunk", s kísért minket az illata is.


 
 Isztambul: járt itt a török is, s állandó küzdelmek folytak a várért.


 
 Kilátás a várból.

 

 Az a fehér ott a távolban a zalaszántói sztupa.



 

A vár ilyen lehetett valaha, s a ma látható vár(rom), ahogy utána olvastam az utolsó felgyújtása óta romokban volt már. Amit ma látunk már alapos helyreállítás eredménye. Az erdőben sokáig lehet menni autóval, de az erdő alattról is felgyalogolhatunk, ahogy fiatalok meg is tették. Sokfelé lent hagyott autók jelezték ki-ki milyen távra vállalkozott. Tanösvények közt választhatunk.

 Tavaszi kankalin  a vár mellől. Keltikéket nem fotóztam.

 Pihenőhely.


 Várakozó autók.

Ez a fotó már távolból, Zalaszántó előtt készült. Közelben, ill. mi éppen Sümeg irányába haladtunk. Hévíz, Keszthely felől érkeztünk. Látnivaló a környéken lenne elég,ha valaki rászánja magát a kirándulásra. A várnézés az erdei programot jelenthetné. S a természet már csak egyre szebb lesz...

5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű az a száras kankalin.Mifelénk csak a szár nélküli van,de abból minden felé bőven.Még nem láttam a szabadban.
    Anci

    VálaszTörlés
  2. De szép az egész környék és a vár maga is. Szívesen megnézném én is egyszer, megjegyeztem magamnak.

    VálaszTörlés
  3. Azt hittem Isztambult a migránsok miatt írták ki :-)...Na félretéve a viccet: Örülök, hogy arrafelé is van medvehagyma - de nem írod, hogy szedtetek. Pedig így tavasszal egy jó kis pogácsa nem árt ám ! A sztupához nem terveztek utat ? Ahogy a (net)képeken láttam, szép lehet.

    VálaszTörlés
  4. A sztupánál már többször voltunk, temetőzni mentem Vidornyalakra, s máshova is volt terv, csak ránk esteledett. Nem szedtem, valahogy eszembe sem jutott, most nem igazán ehetem. Azt hiszem ez a kankalin e tájra jellemző.

    VálaszTörlés
  5. Nem jártam még ennél a romnál. Talán majd egyszer ide is eljutok. Tetszik és szép a kilátás is.

    VálaszTörlés