Oldalak

2016. március 18., péntek

A mai reggel

fagy után talált meg minket.


 Nem figyeltem rá, tegnap kiültettem a primulákat, ne senyvedjenek bent a melegen. Nem senyvedtek.... telibe kapták a hideget. Pedig hoztunk tegnap új fajtákat is.





 S mindet nem is fotóztam, ez nálunk a primulás rész. Kút mellett vannak, nedves, imádják, egész évben szinte virágzással hálálják meg. S ahogy elnéztem még most is törnek fel a föld alól. 

S a fagy szépsége is megvan:



S láttam tegnap azt is, hogy mennyi munka vár ránk, ha már nem ragad a föld. Hoztunk új növényeket is, s örömmel vettem észre, hogy a két éve!!! átültetett íriszek törnek fel a föld alól. Ez meglepetés, azt hittem elpusztultak átültetés után, más növények is kerültek oda. Most változik a kép...


Kezdő kertész vagyok , abszolut kezdő. Látom, hogy kapálás után kiáltana egyes része a virágoskertnek, nem merem kapálni. Sok növény bújik elő, félek, hogy elpusztítom őket.

Másrészt, ha új növény kerül sokat kell utána olvasnom hova is tegyem. Megfogadtam vásárolni könyvekkel megyek, tudjam mit veszek.Tegnap véletlenül kerültünk el a kertészetbe. Volt egy hunyor, lehet sokáig fogom bánni, hogy otthagytam.

2 megjegyzés:

  1. Úgy gondolom, ezek a kora tavaszi virágok egy kis fagyot még elviselnek. A gyomlálással kapálással bizony célszerű legalább egy tavaszt megvárni, engem is ért régebben meglepetés, amikor "sehonnan" egyszer csak szép jácintok bújtak elő. Még jó, hogy én nem akartam akkor és ott felásózni a kertet.Jó tudni, hogy a jácint, nárcisz (sőt a kint hagyott tulipán) hagymája is piszok mélyre tud lekúszni. Az ember nem is gondolná, hogy azok a szép virágok néha fél m-nél mélyebbről törnek elő....

    VálaszTörlés
  2. aulrol a negyedik foto..a fagynak is megvannak a szepsegei:)

    VálaszTörlés