Oldalak

2016. február 15., hétfő

Most csak

bejelentkezem. Tegnap dél óta szakad az eső. No comment. Ma háromféle ügyet intéztünk. Megvan a műtéti időpontom, pontosan két hónap múlva. Arra elfogyok. Tegnap lecsúszott a kínai itthoni farmerom rólam. Az eredete miatt nem vettem komolyan. Adja a "minőségét". Ma néztem a tavaly hordott pulóverben magam, megkarcsúsodtam. Ilyen áron?

Tegnap a bolhán vettem egy kis kávés csészét az úgymond hozzávaló tányérral, s egész délután ezt nyomoztam, mert érdekelt mit is vettem, összetartoznak-e? Szerintem nem. (A tányér amúgy akasztható.)


A fotókat máshonnan szedtem le, de szerintem ugyanarról készült. Amilyen a csésze dísze, hasonló vagy ugyanilyen a korábban régiségoldalon vásárolt tányérom. Ugyanitt készült ez is.


Már csak a készítésük ideje volt a fontos, mert a csésze pecsétje inkább sejthető, de nincs nagyítóm. Mindenesetre a Városlőd ügyében, majolika, kemámia fronton kiképeztem magam, s akármilyen eredetű a csésze kávét inni nagyon kedvemre való lesz.

Apró örömök, de úgy kellenek az embernek!

11 megjegyzés:

  1. Látod ami neked átok az nekem áldás lenne. Te fogysz én bár tenném. Tavaly óta elég sok kiló szaladt fel rám. Nekem holnap mondja meg a doki a műtét idejét. Bár lehet, hogy a súlyom miatt nem vállalják. Tetszenek a kerámiáid. Ha Budapesten jártok szívesen adnék hasonló szépségeket neked ajándékba. Anya gyűjtötte és nincs hova kitenni nálunk. A padláson várják a jobb sorsukat. Itt is esik két napja. Most kezd egy kicsit sok lenni az égi áldás.

    VálaszTörlés
  2. Györgyi, hetek óta vízben főtt krumplin, s almán élek nyersen, főve, néha rájön ez-az, húsok, de párolva. Néha volt egy-két süti, de utána agyongyógyszereztem magam,de meghaltam értük. (Inkább a lelkem.) Állandóan éhes vagyok. Az én súlyom is ez indította lefelé. Köszönöm a felajánlást, ha ott járok megkereslek. Legalább három éve nem jártam ott, pedig mindig készülök épületdíszeket fotózni. Előbb voltam kint a kertben, áll a víz. Igen, ez már sok.

    VálaszTörlés
  3. jó, de forró kávét azért ne abból a csészéből, inkább csak tároljál, díszítsél vele(nem tudni, mi oldódik ki)

    VálaszTörlés
  4. Katalin, várok egy emailt, lehet, hogy rájöttem valamire. Nem isszák olyan forrón azt a kávét!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. bocsi, énekkarom volt eddig, mindjárt megolvaslak

      Törlés
    2. ja, bocs, azt hittem tőlem vársz emilt

      Törlés
    3. A csészével kapcsolatos, mert lehet nem is régi. Remélem válaszolnak.

      Törlés
  5. Nagyon szép az a kávés! Remélem jó híreket kapsz majd mindenhonnan.

    VálaszTörlés
  6. Szépek a kerámiák, már az előző posztodhoz is írtam, szeretem minden formában.

    Nekem van egy nagyon régi ebédhordó, nagyon szép, talán hollóházi, két része van meg, száz éves biztos hogy van, ha nem felejtem el, lefényképezem.

    VálaszTörlés
  7. Én is úgy gondolom, hogy a 2 darab (bögrwe/tányér)- bár mindegyik matyó mintás - nem "egy készlet"- persze aztán lehet, hogy tévedek. Írd majd meg, mit mondott a szakértő...nekem nagyon tetszenek a tulipános minták.

    VálaszTörlés