Oldalak

2016. január 18., hétfő

"Találkozások"



Már írtam róla. Az alkotó és egy ritka mondat a bemutatkozó szövegéből:
"Megérkeztem, a helyemen vagyok!
Teltek-múltak az évek, anyagok, technikák, eszközök jöttek, maradtak vagy mentek. Ami állandó volt: az erős vonzódásom a színekhez és a légies, finom anyagokhoz.
Sejtettem – ösztönösen tudtam -, hogy dolgom ott lesz majd igazán, ahol a kettő találkozik."

S ahol ajándékok találkoznak: könyvjelzők, monogramok, s  a szeretet, ami útjára indította a tárgyakat. (A jegyzetfüzet régi, de a monogram miatt idetettem, oly szép.) Szeretettel készültek vagy választották ki, küldték őket, s nagy örömmel, szeretettel fogadták mindegyiket.


 S jöjjenek a dobozok Fodorkához csatlakozva:

   Kávétartó, egy német bolhapiacról, valahonnan Kavics közeléből.




 Itt forgattam az oldalakat, két doboz Klim festményeivel még van a lakásomon. Szeretem ezeket, lecsaptam rájuk a bolhapiacon, ahol otthagyták őket. Tea- és kávétárolók nálunk.



 Ez már másolat, ékszertartónak használom. 

Ez is másolat, semmit nem vesz el a hangulatából. Nálunk süteménytartó. S ekkor eszembe jutottak további sütemény- illetve keksztartók:


 S az utolsó egy bonbonos lenne, ha majd sikerül fotóznom. Ma varródoboz, évtizedek óta, viharvert is, de a miénk.

6 megjegyzés:

  1. Te jó ég! Ezek gyönyörűek!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Pompás gyűjtemény - még ha nem is gyűjtemény darabjai, hanem - részben - használati tárgyak.Mennyivel jobb egy ilyent kézbe venni, mint egy mai műanyag dobozt! Ezeknek lelkük van !Mesélni tudnak ...persze azoknak, akiknek van fülük a meséket meghallani.

    VálaszTörlés
  3. iPadrol olvastalak Aniko..nem tudtam irni, mert minden szot angolra akar atirni:)

    Mar az elozoben is le akartam irni milyen gyonyoru A betud van:) itt meg egesz kollekcio a szepsegekbol.Jo az amikor olyan helyre kerulnek, mint Te:) a targyaknak lelkuk van, sugarzasuk elarulja.

    puszillak:)

    VálaszTörlés
  4. Mindegyik szép a maga módján, számomra mindegyik története érdekes és szívbéli, s mind használva is van. A dobozok is, de mikor összeszedtem őket, akkor tudatosult mennyi is van.

    VálaszTörlés
  5. Szeretettel üdvözöllek és kívánok szerencsés Újévet !
    Bizony régen jelentkeztem és nem látogattam a nekem kedves blogokat.Nagyon nehéz két éven vagyok túl, legalább is remélem már csak jobb jöhet.Betegségek, családi zűrök, és nagyon sok munka
    Remélem te jól vagy , most már igyekszem olvasni a blogot

    VálaszTörlés
  6. Nagyon sokat gondoltam rád, már keresni akartalak. Már nem jársz Őriszentpéterre?

    VálaszTörlés