Oldalak

2016. január 21., csütörtök

Ki a hunyó?






Az ősszel vett madáritató, már darabokban van, jelentem. Hibáztam, hogy kint hagytam a fagyban? Viszont  a kutya által földre lökött, értsd eltört, többször eltört széttörve fekszik a földön, s naponta töltöm bele a vizet, s mégsem fagyott szét. Ez a legkedvesebb kutyaivóhely.... Akkor ki a hibás?

11 megjegyzés:

  1. Szétfagyott. Egy idő után sajnos ezek a kerámiák ilyenek lesznek, be kell őket vinni. :(

    VálaszTörlés
  2. A kézműves égetett agyagtermékek - főleg, ha mázatlanok - nem fagyállók. Én már mázas agyagedénnyel jártam úgy, hogy a hétvégi fűtetlen házban a ráfagyott lecsapódó levegőnedvességtől a mázazása megrepedezett. A szürke itatód fagyálló betonedénynek látszik, gondolom ezért bírja. Az eladónak fel kellett volna tüntetni a kerámiádon, hogy nem fagyálló.

    VálaszTörlés
  3. én arra gondoltam, hogy esetleg valami gyenge minőségű cserép volt, nem jól kiégetve. Sima műanyag, jó nagy cserépalátét van kirakva a madaraknak, az nem fagy szét :)

    Nekem most is van kint a szabadban egy olyan sok zsebes virágcserép a tetején évelővel, remélem nem fog tavaszra szétesni...Erdélyből cipeltem haza, kár lenne ha tönkremenne.

    VálaszTörlés
  4. Mindig minden jó vlamire. Ennek a tárgynak is meg van a maga haszna.

    VálaszTörlés
  5. Ó! :( Sajnálom...
    Van egy igazi balatoni vörös kőből faragott , de nem túl vastag itatónk, abból is kiönti a férjem a vízet,mert fél,hogy szétfagy. Az a nagy,vastag falú,szürke madáritatóm,csak az bírja.És a műanyagok.

    VálaszTörlés
  6. Mindkét itatót ugyanaz a cég készítette. Szerintem az utóbbi nem volt kiégetve rendesen, szabályosan mállik, esik szét, míg a korábbi még csorbán is tartja magát. Az eladó szabadtéren tárolja ezeket az "edényeket", érdemes lenne arra mennünk, s megnézni azok tartják-e magukat? Sok volt belőle, mikor ez utóbbit vettük. Kérdés az, reklamálhatok-e? Vagy próba szerencse? Vagy nem használtam célszerűen?

    VálaszTörlés
  7. Ó, sajnálom. A madáritató madáritatásra használása nagyon is célszerű, de tényleg fel kellett volna tüntetni, hogy alkalmas-e téli használatra. Egy próbát megér, rákérdezni...

    VálaszTörlés
  8. Nekem is fagyott már szét vizes itató, azóta műanyagot használok. Annyira nem szép, mint volt a másik, de praktikus. Ugyanakkor van egy több évtizedes csibeitatóm (tudod, az a körben-lyukas) abban is van/volt víz és mégse fagyott még szét egyszer sem... Szóval az anyag minősége, az elkészítés is számít.

    VálaszTörlés
  9. Nem tudom ki a hibas, de a kutyika nem:)

    VálaszTörlés
  10. Ahogy írod Fodorkas, nem égették ki rendesen vagy ki tudja? A kutyika csak abból ivott, leverte, s eltörte, de azóta sem fagyott szét... Ennyit erről.

    VálaszTörlés
  11. Tényleg! A csibeitatók! Azok nem fagytak szét régen,tehát biztosan a kiégetés és az anyag számít.

    VálaszTörlés