Oldalak

2015. december 22., kedd

Poltergeist

Most parapszichológiai értelemben használom.  Amikor az ember már olyan szinten feszült, hogy mozogni kezdenek körülötte a tárgyak, s megmagyarázhatatlanul tűnnek el. Jelen esetben a karórám.

Erről jut eszembe az olvasó, ezelőtt kb. 20-25 évvel, mikor a könyvkiadás nyitni kezdett egyéb témák felé. (S eszembe jut a pécsi Doktor Sándor Művelődési Házban hallgatott előadása Király Lászlónak.) Szóval jön az olvasó és kér. Azt a kék könyvet, amiben olyan érdekességek vannak! ????? Aztán magyarázatképpen hozzátette: ott van a pultban. Igen ott volt, Amire nincs magyarázat címmel. Aztán megnyílt az út és a könyvkiadás, s a könyvpiacot elözönlő hasonló témájú könyvek jelentek meg, amelyeket nem kellett a pult alatt dugdosni.

Ha már felhoztam a beigli témát, megsütöttem a régi (Horváth Ilona) recept szerint 4 rúd mákosat. A diós helyett Ágnes diós koszorúja lesz. S az a négy rúd kivételesen jól sikerült. Vannak még csodák!

Ágnesnek találtam: "Nem gondolom azt, hogy a bögre élő vagy valamilyen módon megszemélyesíthető volna, ám bizonyos dolgok mintha megőriznék saját szívverésüket." Cecilie Enger

S akkor  jöjjön néhány gondolat az ajándékozásról, már az ünnep ürügyén is.  (Tulajdonképpen  Marcell Mauss: Tanulmány az ajándékról című könyvét kerestem.)

forrás talán Pinterest? nem tökéletes, amilyen egyszerű?

7 megjegyzés:

  1. Nem biztos, hogy feszültség kell néha tárgyak „eltűnéséhez”, majd előkerüléséhez. Én nem tudom miféle „dolgok” vannak körülöttünk, de hogy vannak, abban biztos vagyok. Hogy „csak” az agyunk munkája ez, vagy valami másé is – azt sosem fogjuk tudni eldönteni.
    Az ajánlott olvasnivalóból ez tetszett, mert nagyon igaznak érzem: „….Az életben talán az egyik legnehezebb dolog, hogy eldöntsük: mit kell elfogadni és mit visszautasítani, valamint kinek kell adni és mennyit, és kinek nem….”

    VálaszTörlés
  2. Annyira nyugodtabb vagy,mióta otthon vagy!Úgy örülök!
    Ó! Tegnap én egy kis ajándéktasakot kerestem és gőzöm sincsen hová tettem.MAJD előkerül::)
    A bögrés idézet CSODÁS! én is köszönöm!

    A rozmaringos kép szintén CSODÁS! Megyek is a kertbe ágat vágni.:)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem ezeknek az eltűnéseknek oka van. Egy üzenet az összes. Otthon vagy, nem kell menni dolgozni, lazíts!

    Nagyon remélem, hogy Fiad mihamarabb felépül! Karácsonyra hazaengedik?

    Ilyen eltűnéses dolgaink nekünk is szoktak lenni, a legviccesebb és egyben legbosszantóbb az volt amikor Édesanyám nagyon sietett egy fontos megbeszélésre és nem találtuk a lakáskulcsot. Fél órán keresztül kereste 3 ember, majd egyszer csak ott volt az üres konyhaasztal kellős közepén ami mellett mindenki kismilliószor elsétált és üres volt:)

    Mi tervezünk, segítőink meg néha felülírnak, hogy megvédjék, vagy megkönnyítsék az életünket. Ami persze abban a pillanatban bosszantó, de idővel rájövünk, minden dolog ami nem úgy sikerült ahogy megterveztük úgy lett jó ahogy alakult. Ezzel a tudattal élve sokkal kevesebbet bosszankodok, ha nem találok valamit, vagy ha amiatt elkések, mert 10x kell visszamenni a házba valamiért.

    VálaszTörlés
  4. A verset és a karácsonyi üdvözletet nagyon szépen köszönöm!!!

    Áldott, Békés és Boldog Karácsonyt Nektek!

    VálaszTörlés
  5. Előkerült az óra, kerestem ahol volt, rossz helyen. Aztán valami nem hagyott békén, még egyszer, máshol is nézd meg ott, megleltem.Fodorka, ezek nálam évtizedes megfigyelések. Néha túllépnek a dolgok rajtam. AZ idézetben egyetértünk. Mamka, ugye? Aranyalma, biztos, hogy vannak segítők, valaki áll mögöttünk, ezt is hányszor megfigyeltem, s megtanultam, hogy hallgassak is rá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 4 rúd kalácsot sütöttél????? Le a kalappal!Én ma húztam bele, most sül a püspökkenyér,addig pihentetem itt a hátam.:)
      Holnap át kell adnom a fiúknak a konyhát,így nekem ma végeznem kell.:)Utolsó pillanatos Mamka.:)

      Törlés
  6. Egy kalappal megvolt. Ez a kedvence a fiúknak, az enyém a diókoszorú.

    VálaszTörlés