Oldalak

2015. december 9., szerda

Mit ettünk ma? Hol, miben főtt?






S van nékünk ez a készletünk, előkerült festéskor. (A konyha sarkában, szem előtt van mindig...) 



Kipróbáltuk. Múltkor székelygulyás, most ez főtt benne. Nem mondom, hogy  egy sparhelt nem használt volna  neki, így sem dobtuk ki az ételt. Még a macska is ellenőrizte!

5 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem azt a cserépedényt, nekem is van. Babot, lencsét is szoktam benne készíteni.
    Ezt a zalai receptet nem ismertem, benéztem Duendéhez, de a répa savanyításának linkje már nem működik. Majd keresgélek a neten. Jól hangzik a recept, biztos finom volt az ebédetek.

    VálaszTörlés
  2. Tudod, évek óta ott állt, pakoltunk, akkor tudatosodott, hogy ez is itt van. Valahol a neten megvan a savanyítás, mert nézegettem más recepteket is. Valószínű, valaki elkészítette, s ő írta le.

    VálaszTörlés
  3. Eszem megáll....Ilyen vén vagyok, s életemben még nem is hallottam a kerekrépáról. Ha láttam volna a piacon (bár emlékeim szerint nem láttam), akkor óriási reteknek gondoltam volna. (Rákerestem persze a neten.) Érzésem szerint nem vagyok ezzel egyedül, nem hinném, hogy ez (legalábbis erre mifelénk) valami ismert étel, ill. növény....De ha a káposzta jó savanyún, akkor tán a répa is.
    Hogy mik vannak.....:-)

    VálaszTörlés
  4. Úgy mondják, hogy könnyebb étel a káposztánál. S igazuk lehet. Felénk népszerű, tele van a piac vele. Igaz, én ritkán járok ki, de amikor ott voltam néztem, hogy milyen sokan árulták. A hozzávalók akár pl. a székelykáposztáé, de vöröshagyma pl. nincs alatta, sőt paprikázva sincs.

    VálaszTörlés
  5. En csak annyir tudok ehhez irni, mivel zold az edeny, csodaszep:) a recepttel kapcsolatban elkepzelesem sincs:)de a savanyu kaposztat szeretem!
    Az az egesz sarok csodaszep!

    VálaszTörlés