Oldalak

2015. november 8., vasárnap

"Az úgy volt"

hogy megkentük a diófa elérhető ágát, azóta is sír. Naponta ölelgetem, vigasztalom, biztatom.


Aztán, hogy ne legyen kerek a világ Cirnyó lett beteg hétvégére. Mire ügyeletes orvoshoz kerültünk, le is mondott róla. (Nem aggódtunk amúgy miatta, kínlódása miatt eleget.) Kínomban köré tettem a spiráljaimat. Feltámadt tőlük, átmelegedett a kihűlő teste (mert melegíteni nem engedte magát), s tán erőt kapott az élni akaráshoz is. Reggel már kikéretőzött, úgy kellett hazakiabáljam este. Evett keveset, önmagához képest jelképeset, de már szilárd ételt napok óta először. Nagyon aggódtunk érte, erről ennyit. Jó természetű, ügyes egerész, sajnáltuk volna. S leginkább szeretjük.

S hogy a kutya se maradjon ki, délután kaptam magam, s vittem vagy inkább ő húzott sétálni. (Bio fogyókúrás módszer.) A fényképezőgépet el is feledtem magunkkal vinni. Gyönyörű őszi fákról, részletekről maradtam le. Nekem az ősz a kedvenc évszakom, s ez a mai nap ajándék volt.

S került filmnézés is, Tami javaslatára. A szerelem hálójában. Nem először láttam, mindig magával ragad. Először néztem, azaz megnéztem, aztán másodszor odafigyelve néztem. A mondatokra, kis gesztusokra, a színészi játékra, s csodás lakásbelsőre, ahogy Tami is felhívta rá a figyelmet. A másik filmet is látva, nálam a pálmát ez vitte el. Miért is?

S legyen egy kis őszi hangulat is:



 S még egy szomorúság a mi Bermuda háromszögünkről, ahogy elneveztem. Csakhogy itt nem eltűnnek, hanem leesnek és eltörnek dolgok, azaz tányérok. Pedig hogy örültem a szerzeményeimnek, régi zalai mester volt Czug János, az ő portékái ezek. (Már az alsó három.)


 A jobb oldali madaras lett az áldozat... pedig csak próbaként tettem fel őket, gyönyörködni bennük. Tudni kell elengedni, csak néha nehéz.

6 megjegyzés:

  1. Orulok, hogy Cirnyo jobban van:) viselekdese, hogy nem engedi magat hasonlit Pandaera:)

    A kutyasetaltast elkepzeltem:))szoktam latni hasonloan setalni masokat, amikor a kutya vagtat a gazdi meg repul a levegoben mogotte:))na ezert van nekem zsebkutyam.

    A filmet nagyon kedvelem es hasonloan nezek filmet, olyat, ami nagyon tetszik, vagyis jo sokszor.

    Azok a tanyerok csodasak! a legfolso az en kedvencem.Es szep fotok, mint mindig.
    Itt meleg a November, mult heten 20 fok korul volt, megb soha ilyen idore nem emlkeszunk ebben a honapban.Persze orulunk neki nagyon:)

    VálaszTörlés
  2. Ágnes, ez egy 7 kilós, pici kutya, de amúgy energiabomba.

    VálaszTörlés
  3. Cirnyó esetében: szoktatok néha adni neki szőroldó krémet ? Nálunk Bercivel voltak a héten gondok, 2 napos krém-etetés után helyrejött. Ha nem ismered, írjál, majd elmondom mi ez, de a gugiban is kikeresheted, macska szőroldó krém címen.

    VálaszTörlés
  4. Sokat gondoltam rád, mert bekentem én is a síró diófát, de tovább sír. Volt már ilyen,és megmaradt, reméljük,hogy nem lesz baja.A tiéteknek sem!
    A többi diófa nem sír.Úgy látszik,hogy ez fajta kérdése.
    örülök,hogy jól van a cicus!

    VálaszTörlés
  5. Én is megnéztem, még mindig jó . :D A képek pedig, mint mindig gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  6. Mamka, a barátnőm szerint a diófa isten fája, megsegíti. Meglátjuk.Fodorka, megnézem.

    VálaszTörlés