Oldalak

2015. július 19., vasárnap

Ilyen volt... ilyen lett. Itt a szőnyeg!


 Ilyen volt



ilyen lett, s jönnek a bordó hétköznapok:



s ez még a szolidabb megjelenés, mondhatni a macskanentes változat....mert van nyoszolya, takaró és törülköző. Fél órát pakoltam, hogy fotóképes legyen a szoba. A költözések miatt még nincs mindennek helye, amúgy meg laza a rend vagy sok a cucc? Nálatok hogy van ez? Azt hiszem  a legújabb Otthonban néztem egy házikót. Nem értettem, ennyire kevés a holmijuk? Hol vannak  a könyveik, a jegyzetek, a gyermekjátékok, a ruhák? A... Vagy csak  a fotózás kedvéért mutattak egy kirakatot?

12 megjegyzés:

  1. Ó, milyen szép Nálatok!!! És ez a szőnyeg... :)
    Egyébként én sem szoktam érteni, hogy lehet az, hogy az újságokban bemutatott "otthonok" olyan hihetetlenül "sterilek". Aztán rájöttem, hogy azért hiányzik belőlük az élet, mert ezekben valószínűleg nem is életvitelszerűen élnek, hanem pl: vendégház, hétvégi ház, nyaraló, apartman, második lakás funkciót töltenek be. Vagy éppen kapásból ingatlanhasznosítási céllal épült, újult meg.

    Meg ugye rengeteg múlik a hivatásos fotóson is. Sokszor még a kiegészítőket is a szakemberek viszik magukkal, hogy jó legyen a kompozíció és hogy az az érzés jöjjön át a képeken, amit ők szeretnének láttatni.

    Pár éve láttam két eltérő magazinban, két merőben más lakás esetében, hogy ugyanazokat a kiegészítőket használták... könyvek, csetreszek, bizbaszok... ugyanaz volt a művész. Na itt egy kicsit elgondolkodtam... Nem tudom megmagyarázni, de egy kicsit olyan "Kenyeret a népnek!" érzésem támadt akkor.

    VálaszTörlés
  2. Nem tudok betelni vele. Még jobban szeretlek :)
    Még több álmom, elképzelésem lett a házikóval kapcsolatosan...mi pár napon belül hihetetlen, hogy miénk lesz ....
    Köszönöm, hogy mutatsz - és páran mutattok jó példát.
    Nálunk amúgy élet van, sok kütyű, személyes dolgok...szeretve :)

    VálaszTörlés
  3. Megtaláltam, amiről írtam: http://otthon.com/kedvenc-otthon/4640-kis-haziko-talpig-hofeherben-kis-haziko-talpig-hofeherben. Itt csak kevés a fotó, a lapban több van. J. amiről írsz, az már aztán kicsit sok, ugyanazokkal a díszekkel....és egy lakberendezői bejegyzés ezekről a lakás bemutatásokról: http://napiszemtorna.blogspot.hu/2015/07/mini-lakas-styling-nelkul-maga.html. Júlia, én is ezek közt érzem jól magam. S a könyvek, folyóiratok körülöttem, amiket olvasok. S a steril lakásokról: ismerős meséli az unokahúgáé ilyen, lakberendező által kialakítva, nem is esznek otthon. Ezért szerencsés a WK által berendezett, élhető. S köszönöm a szavaitokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sterilitás- rámegy a barátság is( ha az is volt egyáltalán)- van, ahová be sem engednek, mert utána- mindenki után- majd fertőtleníteni kell...szóval mi igyekszünk tiszták, rendezettek lenni, de normál keretek között. Visszataszítónak tartom, amikor fontosabb, hogy minden érintetlen legyen. Élet legyen!! Emberek töltsék meg a teret :)

      Törlés
  4. Hazaérős hangulat fogad a házatokban. Imádom. Anyának volt ilyen szőnyege, így a gyerekkoromat is pillanatok alatt életre hívtad az emlékeket. A tárgyaid pedig életre keltik a bútorokat, színeket és könnyebb így elképzelni téged is. Mindig közel éreztelek magamhoz, de most dejavu élményt kaptam a képektől. Jó nálad lenni.

    VálaszTörlés
  5. Én már szinte nem is nézek túl szép lakásfotókat,mert az nem a valóság-újságok.
    Gyönyörű otthon az otthonotok!!!!! Ez nem torontáli szőnyeg??????? Kisebb volt a szüleimnek,ők falvédőnek használták.
    Nem is látszanak a költözés nyomai.
    Vagy mi itthon mindig költözünk?:))))

    VálaszTörlés
  6. Torontáli, múltkor írtam róla, hogyan is került hozzánk. Anno nekünk is volt, kettő, falvédőnek, elvitte az idő, a válás. Fiam is nosztalgiázott, mikor meglátta. Györgyi, én meg az unokahúgomék lakására emlékeztem, rá is kérdeztem. Hogy köszön vissza a múlt. Vannak bemutatott "meleg" lakások is, de néha nagyon elszállnak, az árakkal is, amiket hoznak. Ill. nem igaz, van akiknek az megfizethető, biztos annak a rétegnek íródnak ezek a bemutatók.

    VálaszTörlés
  7. Oh, jaj, de szép!!! Meghitt, hangulatos, izléses, ilyen az én világom is. Rokonlelkek lehetünk :) El kell ismerjem, a Te szőnyeged csodaszép, szebb, mint az enyém. Gratulálok, használd egészséggel!

    VálaszTörlés
  8. Gyonyoru, igazi otthon!! azokat a zures, elettelen kepeket en sem szeretem nezni, mindig muzeumra emlekeztenek.Rengeteg a cucc ott, ahol laknak, elnek emberek.Igy szep a Tied is:)
    A szonyeg gyonyoru!

    VálaszTörlés
  9. Konmariznak - ki mindennel, ami nem okoz örömöt...

    VálaszTörlés
  10. Tudod, nekem tárgyaim vártak évtizedeket míg helyükre kerültek. Mi lett volna, ha folyamatosan kiszórom őket.Most A HELYÜKÖN vannak.

    VálaszTörlés