Oldalak

2015. január 14., szerda

Tapasztalatok

Képeslapot szándékoztam vásárolni, ünnepre, kedves ismerősnek. Szerettem volna, ha szép. Igazat megvallva, láttam magam előtt, régen képzőművészeti bolt árult ilyeneket, Kapolcson is voltak hasonlók, tudtam mit szeretnék.

A bolt megszűnt, Kapolcs messze volt, volt a város, elindultam. A galéria, ahol esetleg vásárolhattam volna, esetleg..., zárva volt, azaz nem nyitott ki. Időm korlátozott volt. Mentem a karácsonyi vásárba: Hallmark és kínai fotók, azok ezerrel. Előtte papírbolt és virágbolt, ahol esetleg ajándékot  is vehettem volna. (Példa volt már rá.) Egyedit, nem kínait, stb. Vettem egy-egy képeslapot: nosztalgiafotókat, Hallmark és kínait, valahová csak elküldöm, ha lesz helyette jobb. Nem lett!

Megyeszékhely. Nem elkeserítő?! Én lennék tudatlan? Keveset járok be, nem vagyok tisztában a lehetőségekkel? Hamar feladtam. Képzőművészek által készített dolgok boltja(is), feleakkorára zsugorítva, itt sem jártam évek óta. Itt tartunk? Nincs pénz, nincs ezekre érdeklődés?Viszont egyházi boltok, több (2), megélnek.

Aztán már ajándékügyben hasonló köröket lejárva eszembe jutott egy félig népművészeti bolt, az későn nyitott. Időm behatárolt. Nem folytatom. Mondjam még?

Utolsó helyen végül sikerült vennem ajándékot, nem az igazit, de legalább tetszőt.  A korlátok ott is megvoltak. Így jártam.

Tanulság: már nyáron kezdjünk el ünnepekre ajándékokat, képeslapokat vásárolni, ha igényeink vannak.

Angyalok Ágnestől és Anditól. Köszönöm. Szeretem őket.

4 megjegyzés:

  1. :) a kekfesto cucchoz jol mutat a kisangyal!

    VálaszTörlés
  2. Ahhoz a tied, a kékfestő angyal máshova kerül majd, beleolvadna, látom. Neki is lesz, van helye, csak még nem kerültek haza.

    VálaszTörlés
  3. Sajnos kisebb forgalmú helyeken ezek a boltok bezártak :(, viszont az interneten mindent be tudsz szerezni úgy, hogy ki sem kell mozdulnod otthonról (pl: http://hobbykavalkad.hu/webshop.php, http://www.meska.hu)

    VálaszTörlés
  4. Zsuzsa, utólag már tudom, de volt minderre egyetlen délelőttöm, már késében voltam. Érdekes, más ügyben éppen ma délután jutott eszembe a Meska.

    VálaszTörlés