Oldalak

2014. május 17., szombat

Parasztházak 10.

A Vizitkártyáról hoztam az újabb hangulatot, parasztházból.Böjtös Kinga blogján érdekes hangulatú házakba látogathatunk el, köztük sok a régi ház, új megoldásokkal, funkciókkal. Szeretem az írásait.





 

"Máig sem tudjuk, miért szerettünk bele a házba, hisz nem vágytunk nyaralóra vagy második otthonra. Mégis azonnal döntöttünk a vásárlásról - mesél a kezdetekről a vadszőlővel körbefont verandán, ahova a vaskos nádtető árnyékába húzódtunk be a délutáni napsütés elől. Huszonkét évvel ezelőtt talán épp az akkor érő sárgabarack illata vonta el figyelmüket a siralmas képet mutató, százötven éves parasztház leszakadt gerendáiról, az elöregedett tetőszerkezetről, nedvességtől málladozó falakról.
Ám a vételi szándék mégiscsak a fecskéknek volt köszönhető, melyek ki-be cikáztak az elhagyatott épület sötét hűvöséből a nyitott ablakokon át a nyári melegbe, mikor a ház gaztengerrel borított kertjébe léptek a leendő birtokosok."

  

"Zoltánt pedig végérvényesen megihlette a középkorban nemesek által lakott - innen a Nemesvita név eredete -, ma is több kisnemesi kúriát őrző falu, a díszes oromzatú parasztházak és a támfalazott, lépcsőzetesen felfelé kapaszkodó utcák hangulata. Nyaranta a fővárosból kis házukba költözve, művész nagyapja festőállványán születnek legszebb képei, itt, második otthonában."
 

2 megjegyzés:

  1. üdvözlet

    köszönöm a látogatást! :)
    látom, van hasonló érdeklődési körünk is (a természet, vagy az erdőkóstoló blog. Az szerintem valami csudajó, nagyon szeretem)
    végigböngészek majd Nálad is, örülök a blogos ismertségnek :)

    szia, Hanna

    VálaszTörlés
  2. Az a ket kek szek azonnal elcsabitott.Lesz ilyen szinu szekem:)

    VálaszTörlés