Oldalak

2014. május 30., péntek

Kert alatt osonkodók

Így hívom azokat, akik más  köntösben jelentkeznek, mint amilyen céljuk éppen van. Lásd a tavalyi tesztelőt, aki mindenféle szuper drága terméket próbált éppen nálunk akciósan ránk sózni. Meghirdettem  a lakásom, próba szerencse alapon. Megnézték a három helyen vagy kétszázan. E-mailben megkeresett egyetlen személy, akinek ill. az ügyfelének  a paraméterek megfelelnének, de személyesen is látni szeretné. Aztán  a telefonbeszélgetés során mondta, ha megnézte, nem elég, hogy a fiam mutassa meg neki a lakást, kellek én is, mert szeretné velem a szerződés feltételeit megbeszélni. Hoppá! Akkor most ő ügynöknek jelentkezett hozzám? Nincs is ügyfele, csak jövendő ügyfelei vannak? Ha van ügyfele, akkor ő fizet, nem én, az eladó? Elvégre ő kérte fel lakáskeresésre. Hogy is van ez?


Amúgy még egy jelentkezőm volt. Egy ügynökség munkatársa, csak ő ezt így bevállalta, el is utasítottam. Egyenlőre magam próbálkozom. S, itt, csendben csak egyetlen mondat: ez a fene nagy beinduló lakáspiac mit takarhat? Akkora az érdeklődés, hogy még a telefont sem emeli fel, emailt sem ír egyetlen vevőjelölt sem. Hogy is van ez?

S utoljára  a nyilatkozók, bár ez már egészen más. Mostanában bántja a fülem vagy elszoktam már  a nyilatkozók nyekergéseitől, a hivataloskodó (legyen az miniszteriális személy akár) nyakatekert fogalmazásaitól... a vonatkozásában stb.. A napokban sorra hallom.Szörnyű. Mi történt?

A gyermekkönyv illusztráció forrás nélküli, de jelzem melegség, szépség is van a világon.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon aranyos kép, és eredeti.

    VálaszTörlés
  2. Tudod ismeros sok, ateltem magam is.Volt aki hasonloan jelentkezett be, es amikor a hazban volt, akkor vette elo a kartyajat, majdnem kizavartam, csak a nyelvembe haraptam es finoman kitessekeltem.Pedig neha nem artana eppen ugy, ahogy kivaltjak az emberbol.
    A kep szo szerint: meseszep!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is, ezért került ide, szívmelengetőnek.

    VálaszTörlés
  4. szép az illusztráció, igen
    jó, hogy egy pozitív gondolattal zártad a bejegyzést
    :)

    VálaszTörlés