Oldalak

2014. május 23., péntek

Helyzetjelentés

Találtam egy gyönyörű mondatot egy könyvben, ami természetesen nincs velem. Napok óta szenvedek, mint  a kutya, aki kilencet kölykezett (nagyanyám mondása volt): a meleg dolgozik a szervezetemen, legyen itt ennyi. Tegnap nem értem ki a házhoz, ma időben ébredtem, s kaptam magam, s jöttem, s majd innen megyek munkába ebéd után. (Melegben, fáradtan, de KI KELLETT JÖNNÖM!!! S mikor kiértem, s beléptem, majd ki a kertbe, s éreztem lenyugszik a lelkem. )

Zsebi kisasszony természetesen nagyon örült, némi gereblyézni való is akadt, szélvihar lehetett, sok letört dióágacska erre utalt, s sajnos sok diócska is. S a szörpöt is át kellett forgatnom, kimostam az üvegeket, majd holnap szétmerem.

Tud valaki visszerekre valami természetes, növényi tisztítószert, átmozgatószert? Azt sajnos látom, hogy rakódott rám némi súlyfelesleg, ezen dolgozni kell, de az ereimen is vagy műtét lesz.

S íme egy kincs. Sok kutakodás után innen a szomszédból, Kecskemétről hozta a posta Kelemen Csaba keze alól került ki : ágasi lóca. Érdemes körülnézni az oldalán! Azóta már lazúroztuk, most az eresz alatt üldögélünk, kávézgatunk rajta. Télre  a konyhai ablak alatti rész lesz az otthona. Ezért is kértük tárolósra.



8 megjegyzés:

  1. jóreggelt, látom, te is reggeli blogíró vagy?
    bár végül is, nálam még nem alakult ki
    szép ez a lóca, szuper, hogy tárolós!

    a visszerekre a bükki füvesember (Szabó Gyuri bácsi néven is megtalálod, honlapja: http://gyorgytea.hu/ ) jutott csak eszembe, de szerintem őt ismered
    ha nagyon türelmetlen vagyok, = nincs kedvem neten keresni gyógynövényes dolgot, felhívom őket, és megmondják, van- e a bajra szer, és ha igen, mi az

    a visszérre azért nem lehet ennyi leírásból ötletet adni, mert többféle visszér van, így többféle kezelés és gyógynövény van a típusaira

    elkészült a facebook oldal a könyvhöz! :D egész büszke vagyok magamra, mert nem sokat értek a számítógéphez :) :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy ha nem is a gannai asztalosműhelyből, de csodás lócád kerekedett Kecskemétről:)) Majd a lefestettet is mutasd be! Visszérre: vadgesztenye kivonat! Nekem is elkelne...

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok, én is Gyuri bácsi tanácsait használom gyógytea ügyekben. A honlapján ezt írja: "Visszérre, seprűérre felváltva javasoljuk az erdei málnalevél és erdei szederlevél teákat. Naponta egy csészével lehet inni mind a kettőből, nem kell szünetet tartani, korlátlan ideig iható teák.
    Nagyon jó összehúzó mind a kettő. Külsőleg az orbáncfű olajt, vadgesztenye krémet, valamint a körömvirág kenőcsöt javasoljuk. A két utóbbi gyulladt visszér esetén hatásos. Mind a teákat, mind a krémeket, korlátlan ideig lehet használni."

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szia, aham, milyen pontosan leirtad, es ezt nem is tudtam a ket emlitett tearol
      de epp a mult honapban vettem mindkettot, es a gyorgytea boltban persze, mert megfajdult a csuklom
      es megkerdeztem oket, hogy mit javasolnak
      es a fekete nadalyto tinktura mellett meg ezt a ket teat is mondtak, gyulladasra
      (nem volt komoly szerencsere)

      Törlés
  4. Most jöttem rá, hogy tűnnek el a kommentjeim. Írtam, kattintottam, s elveszett. Köszönöm az ötleteket, Gyuri bácsira én is gondoltam, fiamnak a cukros teája használt. MJV elküldöd a linket? Megnézném. Zsuzsa, most nagyon elkapott, mert fáj, s ez kellemetlen. Küldtem neked lócás levelet, ezek szerint nem ért oda hozzád. Egy nagyon szimpatikus embert ismertem meg lócacsináltatás ürügyén. Érdemes a honlapját is megnézni. S itt is, mint nálad egy jó honlap fél siker.

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű a lóca!:-)
    Jobbulást Neked!

    VálaszTörlés
  6. Én is ilyen problémával küzdök, lehet hogy ebből is újra műtét lesz! megköszönöm én is az ötleteket. Pillanatnyilag gyógyszert szedek, de nem igazán így gondolom.

    VálaszTörlés
  7. szia! :) szerintem csak akkor tudod megnezni az oldalt, ha facebook-on is rajta vagy, ez a linkje: https://www.facebook.com/mesekaligetbol
    ugy fogom alakitani, hogy a blogba a hosszabb szovegek lesznek, fb-n meg a rovidebb, meg a kepek, es a legtobb zene
    (:
    kivancsi vagyok!

    hu gyerekek tegnap de jo delutanom volt
    munka utan leutaztam a szuleimhez, es szalonnat sutottunk naluk
    aztan bodzat szedtem
    (en teanak szoktam)
    es most csupa bodzaillat a lakas :)

    VálaszTörlés