Oldalak

2014. április 25., péntek

Szabadságon

vagyok, értsd táppénzen, de szabadság formában. Emberem is szabadságon, igazin. Lenne csinálni mit, én még hajfestésre sem voltam, de még takarításra sem alkalmas ma. Dühöngök, tudom, mit sem ér. Akkor is, valahogy le kell vezetnem.

Igaz is csigát tudtam sózni két esőzés közt. Ebédet főzni? délelőtt, eszembe nem jutott, erőm nem volt hozzá.

A heti eredmény, nem engem dicsér. Akit dicsér (emberem), őt nagyon dicséri. Odatette magát:


Innen lett elhordva kacat, még az elődök hagyták itt, sok ágacska, fadarab, stb. Fa mind, s mindenféle állapotban. Este, még az eső előtt tűz emésztette el mind, szerencsénkre. A használhatókból készült a támfal:

Azért még napokkal ezelőtt én is tettem valamit, Zsebi túrásait elrejtendő a támfal másik részére kihordtam, s sziklakertet utánozva, vagy inkább arra emlékeztetve elrendeztem  a köveket. Kaptak  a közök a kertből innen-onnan növényeket is, a többibe meg majd hozunk. Remélem Zsebit ezzel visszavonulásra kényszerítjük  a tuják alá. Ott a kutya se, vagyis éppen csak  a kutya látja majd.

S a tegnapi szerzemény, a madáritató. Lesz még kovácsoltvas lába is, de azt majd hozzák:


S a lényeg, elromlott mindkétféle fűnyírónk. No komment, hátul combig ér a fű. Az eső növeszti, egy hét múlva megszerelődnek.

7 megjegyzés:

  1. Jó nagy munka, de igencsak van látszatja. Nagyon hangulatos részlete lett a kerteteknek, és ez még csak a kezdete. Jó kis kincset találtál, idén talán készítek egyet én is.

    VálaszTörlés
  2. Olyan nagyon hangulatos,otthonos a kertetek!!!!! Nagyon tetszik!!!!!
    Ó,ne is mondd! Ez a hetem nem ér semmit,csak lézengtem és ahol lehetett,aludtam.
    Az a madáritató!!!!!!! Gyönyörűűűűűű! Meglásd: a madarak imádni fogják! Nagyon jó ötlet,hogy lábakra teszitek! Nyáron a mi kőitatónkat a darazsak használják.:(

    VálaszTörlés
  3. Aniko:)en meg egy madaretetot kaptam a ferjemtol, de itato is kell majd.Volt egy hasonlom, annak is vaslaba volt, de ott maradt.Ebbe a kertbe nem akartam semmit csinalni eddig, most igen.Felirtam a madaritatot is:))
    Azert a kutyikat sajnalom:)

    VálaszTörlés
  4. Azért még van mit csinálni, egy lépcsőt tervezünk mellé, talpfákból. Ott vannak a fotón.... Mamka, tudod azért az ember maga szenvedi meg a maga baját. Elszoktam tőle, az utóbbi pár évben. Legalábbis is ilyen kilengésekkel. Ágnes, Zsebi azért az összes tuja alját kikaparta, marad neki bőven hely. Itt tilosban dolgozott, azért mindent már ne szedjen szét.

    VálaszTörlés
  5. Mire szolgál a képeken látható faház? Szerszámos pecó?

    VálaszTörlés
  6. Utólagos engedelmeddel betettelek a blogrollomba.

    VálaszTörlés
  7. Ahogy írod Gandalf, s kutyaház és kert ibútor tároló is. S egértanya, mostanában.

    VálaszTörlés