Oldalak

2014. április 26., szombat

A balga kertész

Alkalmaztam  a Putrinka féle  hullámpapíros gyomirtást. Egyre nem gondoltam, kiváló csigatanya. Jó pap, s a kezdő kertész is holtig tanul.

Ti mit csináltok csigák ellen, mert nálunk mindent szétrágnak.A sózás ... hát nem tudom. Néha taposom is őket. S elnézést kérek a gyilkolásért. Most a rengeteg eső után csapatostul özönlenek.

Végre kelnek ki a növényeim, erre rágják szét a szerencsétleneket, de másznak fel az évelőkön is. No, a körömvirágot azt nem bántják. Találtam a kakukkfüvön is, pedig azt írta valamelyik könyv azt nem szeretik. Úgy látszik még nem tanultak meg olvasni.

7 megjegyzés:

  1. Igen, ez kellemetlen, nálunk nincsenek csigák, ki tudja miért. Lehet, hogy a pataknak nevezett dagonyában tanyázó tekintélyes méretű békakolónia miatt. A csigák elleni védekezés állandó és szinte kilátástalan harc. Bár úgy gondolnám, hogy ha a papír alatt olyan jó tanyát találtak, akkor nem mennek a többi növényre. Úgy látszik, ezt a csigák nem tudják.

    VálaszTörlés
  2. Házas csiga,vagy meztelen? Én a meztelentől jobban félek mindenféle szempontól.Egyik nap,egy boltban az eladó mondta,hogy indiai kacsákat vett a csigák ellen.Semmit mást nem bántanak ,csak csigát esznek és búzát.
    Idén sok lesz a kártevő valószínüleg a tél hiánya miatt.:(

    VálaszTörlés
  3. Házas csigánk nem igen van, habár ma az eső után volt egy, de a gyerekek eltaposták. A mezteleneket meg este sötétedéskor begyűjtöm, másnap a tyúkok extra vitaminnal kezdenek. Még jó, hogy nem lát senki zseblámpával meg vödörrel és bottal a kezemben bohóckodni. Kár, hogy a tyúkok nem látnak a sötétben, különben kiereszteném őket egy-két éjszakára.
    Mit értesz hullámpapíros gyomirtás alatt? Noémi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezen most jól elcsodálkoztam. Unokanővéremék is erősen meztelencsiga-sújtottak. Először ők is a tyúkoknak adták, de azok két nap után nem ették már meg és a tojásukat is ki kellett néhány napig dobálni, mert büdösek voltak. Putrinka

      Törlés
    2. Van egy kacsafajta amelyik megeszi, mondom erre, s közben széttapossa a veteményt. Annamariék vettek ilyen kacsát, emlékszem írta akkor.

      Törlés
  4. Mi, esti torna gyanánt, kiverjük őket Brúnó táljából, amibe belemásznak, mert szerintem már ők is tudják, mikor van vacsoraidő. Amúgy, ha találok egyet-egyet, na jó többet is, akkor fogom, oszt jól eldobom a francba. Vagy birodalmi lépegetőt játszom és könyörtelenül eltaposok minden utamba kerülőt.

    VálaszTörlés
  5. Tudod Putrinka azt nem értem, ott van a hatalmas fű az összes többi hozadékéval, hát miért a veteményesben kell enniük? Mamka, ezek meztelenek!! MaNo Ka, Gandalf, hasonló a módszerünk. Tettem fel egy fotót a gyomirtásról. Azt hiszem két hétig kell így hagyni, s kipusztul alatta minden. A jutubon is láttam, azt hiszem,, csak nem találom. De Putrinkánál működik.

    VálaszTörlés