Oldalak

2014. február 25., kedd

Párhuzamok




 





Katalin vonatos fotója eszembe juttattat az én vonatos fotómat. (Azt hittem töröltem, másik gépen van, s keresgélni kezdtem. S ismét találtam egy közös témát, a színes botokat.) Azért az én vonatos fotóm merőben más hangulatú. Nem is értem miért fogott meg, s fogalmam sincs honnan mentettem le, valószínű egy fotóblogról. S a gyűjteményből még idehoztam öt darabot. Önmagukért beszélnek. Tán az utolsóról: imádom  a kertkapukat, a régieket, a növényekkel benőtteket, az elárvultakat. Van saját fotóm is, most egy ilyen lementett fotós mappa került a kezembe. S elárulom volt egynéhány macskás is, de nagyon fegyelmeztem magam....

A fotók is beszélnek az ember helyett. Egyre fogy az erőm,  vagy front volt ma (is)? Úgy akartam írni a Szerelempatak kutatási hátteréről, az eredetiről, évek óta őrzöm a könyvről készült riportot. Ahhoz össze kellene szednem magam, nem megy. Maradnak a fotók. (Forrásokat nem tudom, bár van amelyik jelzi eredetét.)

5 megjegyzés:

  1. A vonatos tetszik a legjobban, de a ködös és a vaskapus is nagyon.

    VálaszTörlés
  2. Ez a vonatos engem is nagyon fog. Pedig oly egyszerű. Egyszerű? Oly sokat felhoz bennem. A ködös is, és a kapu is, ahogy mondod! Nem véletlenül vannak onnan ahonnan. Bár a kapu nem, csak azt nagyon szeretem, mögé látok.

    VálaszTörlés
  3. imádomimádomimádom
    annyira gyönyörű az a vonatos fotó!!

    és vannak színes botocskáid??
    dejóóó

    úgy vagyok ezzel a szerelempatakkal, hogy egyszer láttam a filmet, mert annyira beharangozták, aztán mindenhol a nyakamba zúdult, fb-on, és egyéb helyeken többszörösen. kicsit csömör már,
    de
    ezért most talán kevésbé érdekel a kutatási háttér, bár sokfelől ömlik z is, bocsánat:

    http://www.hirmondo.ro/web/index.php/eletmod/52557-Szerelempatak-htterrl.html

    VálaszTörlés
  4. Engem is a vonatos erintett meg a legjobban, bar a tobbi is nagyon szep kep.

    VálaszTörlés
  5. Katalin, én csak most futottam bele. A könyv érdekelne, mióta olvastam róla. Csak lusta voltam megszerezni. Ez a népszerűség átka, már a filmé. Ami elindította, amiben sok gondolat, s továbbvívő van kicsit elmarad mögötte, mert kevésbé lett felkap(at)va. Ágnes, van köztük ami "csak" szép, semmi más nincs benen pl. a váza, de azt imádom.

    VálaszTörlés