Oldalak

2014. február 4., kedd

Mondatok

Melyik az a mondat, amivel őrületbe lehet kergetni az embert? Amikor már az én nyugodt fiam is megjegyzi.... "A r.zs.cs.kk..nt.s.... esetleg még számjegy is mellé"! Néha a kevesebb több.

Pécsi barátnőm mesélte, hogy az ott élő középiskolás osztálytársaink már mind nyugdíjba mentek. Ő még vissza-visszament az óvodájába, a túloldal dadusnénije megjegyezte neki, mennyire hiányzik a munkája nekik. A másik oldalon dolgozó dadus (bár lehet mostanában már őket sem így hívják....! Ő mondta a  maga finom módján: Egyszer csak észreveszik, hogy nincs ott az ember, s hiányzik.

Mondtam, nálunk ez nem fordulhat elő. Mostanában olyan voltam, mint a mesehősök, hol voltam, hol nem voltam. Ma elhangzott a kérdés, mikor megyek dolgozni, mert....   Ezen én magam is meglepődtem. (S szárnyakat adott a takarításhoz, bocsánat a rutin fertőtlenítéshez.)

Tegnap jó, hogy írtam a bejegyzést, mert hamar megnéztem a teendők listáját. Azért korántsem szabadultam meg a fertőtlenítésektől, mosásoktól és vasalásoktól. Legfeljebb egy hónap elteltével kissé könnyebb lesz.

Viszont a "gyermek" eszeget, erre mondhatom:végre! Igaz még gyógyszerrel, de ahogy elnézem napról napra többet. (Azon pedig már csak magamban töprengtem el, hogy amit ehet az  többnyire tartósítószeres. Konzervált, bebíztosított. Elhangozhatna a mondat: hol vannak az én befőttjeim, szörpjeim, stb. A szörpjeim gyógynövény alapúak, azt ő nem issza. Befőttjeim nincsenek, évek óta a kutyát nem érdekelték, minek strapáltam volna magam? Hát ezért! Viszont ezt ki gondolta volna?)

2 megjegyzés: