Oldalak

2013. november 16., szombat

Ember tervez

Tervben volt egy őssejtbeültetés - voltak negatív leletek, de két hónapra leállították a  PET CT vizsgálatokat. Közben vagy már megvoltak láthatatlanul, újabb csomók, tehát újabb kemoterápia. Mindent a várható köré szerveztünk: szabadság, túlórák, festés. Borult minden. Ill. azt hiszem a festést megcsináltatom, míg kórházban lesz a fiam. A többi?..... Ki tudja?

Lakást elakartam adni. A várható beavatkozás, s főleg a nagy nyári meleg miatt visszakoztam. Tanulság: ha elindulsz egy úton nem érdemes megállni, ahogy a fentikben leírtam áll minden, lehet, hogy már egy új helyen is lennénk. Lehet?

Egyszer rám jött, hogy hennával fessem a hajam. Azóta nem volt két egyforma szín, néha lángol a fejem. Ez kétféle reakciót hoz: milyen  jó fejed és szörnyű ez a szín!S mit gondolok én?  Megtanultam ezzel élni. Néha jó, szeretem, hogy más, az öltözködést tekintve bekorlátolt. Rajtam múlna visszatérni a vegyszeres hajfestéshez, egyenlőre ezzel birkózom. Most ismét bekentem, a végén elárulom, mire is mentem vele? Egyszerűen akármilyen sötét színeket kenek fel, akkor sem lesz sötét. Az ősz haj miatt, a sok gyógyszer befolyásolná? Én vagyok ügyetlen? Hurrá, sikerült, mert minden maradékot összekutyultam, s féltem mi lesz ebből. Egész jó sült ki. Tanulság? Merni kell néha nagyot lépni.

S ma szégyentelen vagyok, lusta vagyok, elengedős vagyok. S olvasok mihelyt időm jut rá. Igaz, kicsit Zsebizni is jutott a délutáni napfényben, némi virágeltávolítás és -aprítás közben.

S hogy miket?




Irina Muravjova - Az angyal napja

Ez nagy kedvencem volt.


Oliver Sacks - Hallucinációk

Ezt beosztva egy könnyűvel, de most az is kellett:
 
Mia March - Meryl Streep filmklub



7 megjegyzés:

  1. Szerettem olvasni igy este, jo faradtan:) A hajfestes az valami hormonalis befolyasolas lehet, van egy kolleganom 44 eves es teljesen osz, nem fogja a festek a hajat.39 evesen korai menopauzaba kerult, ezzek kotik ossze.Mar nem is probalkozik.
    Kivancsi leszek a hennas eredmenyre!

    A fiaddal kapcsolatban es ugy az egesz borulassal csak egyutterezni tudok, de nagyon:((

    puszillak szeretettel!

    VálaszTörlés
  2. annyira szorítok, mennyire teli van az életed, és mégis milyen EMBER tudsz maradni

    VálaszTörlés
  3. Anikó, kitartást sok-sok pozitív energiát kívánok! Hennaával kapcsolatban találtam neked: http://antalvali.com/comment/94658/osz-szalak-nelkul-gesztenyebarna-haj
    Andi

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szavaitokat. Most összejött a kevert szín, nem is vad. Ez kell? Semmi hivatalos út, csak közepébe vágni? Antal Valit szoktam nézni Andi, csak az a 7 órás nekem hosszú. Erre majd rákeresek. Én a színezőt használom, ahogy a természetes életmódot folytató mesés társnőm ajánlotta. Remélem megnézte mit használ, mert volt márka , amit visszacseréltem az összetevői miatt.

    VálaszTörlés
  5. Andi megnéztem ez még barátságos hossz, megpróbálom majd. Idő, értsd a hajon tartás ideje. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  6. Csodállak a rengeteg energiádért. Fantasztikusan jól helyt állsz anyaként, barátként és emberként. Mikor olvaslak sokszor elszégyellem magamat a nyafogásaimért.
    A Meryl Streep könyvre szavazok.
    Szeretem őt a filmjeiben. Megindítóan emberiek a karakterei. Ráadásul anyaként is rendkívüli nő.

    VálaszTörlés
  7. Most a könyv alapján nézni kezdtem a filmjeit, van amit már láttam, van ami ismeretlen, lehet, hogy meg sem találom. Meglátom. Ez a mai x év után jólesett. Boróka, jó olvasni, hogy így látsz kívülről, én néha nagyon lent vagyok. Egyébként az első könyv sem rossz, idén rákaptam az oroszokra.

    VálaszTörlés