Oldalak

2013. június 30., vasárnap

Szélfujtán

Úgy érzem magam, amilyen az időjárás: hol beborul, hol  kisüt a nap. Néha szétszakadok, de leginkább csak feküdnék, s úgy is teszek, a teendők nem szaladnak el.

Hetek óta alig olvastam, pedig van egy könyv otthon (Vaszilij Akszjonov: Moszkvai történet) , s egy a házban, szintén őtőle a Moszkva kva kva. Amúgy szenzációs olvasmányok, főleg az utóbbinak fergeteges a stílusa. Azt hiszem a hiba az én készülékemben, figyelmemben van. Mostanában pedig kezdek egyenesbe jönni, megnyugodni. S lassan folytatni az olvasmányaimat.

Tegnap este megnéztem egy filmet: A kezelés. Lehet rajta vitatkozni, nekem tetszett. Éppen délelőtt egy olvasóval beszélgettünk, kinek mi jön be, lehet kolléga is, az ajánlata nem biztos, hogy megérint engem, a másikat. Ezt úgy hoztam el, hogy a hölgynek nem tetszett, gondoltam, akkor lássuk! Az Életrevalók, A kezelés mind egy témát jár körül, s akár a Belső tengert is idevehetjük - a magatehetetlen, béna emberek életét, a teljes élet vágyát, vagy inkább az adott lehetőségek határainak feszegetését vagy a választásokat.

Azért volt egy vidámabb (?) filmem is: Egy nyári éj mosolya Ingmar Bergmantól. Közben egy kis kapálás, borsószedés, locsolás, hogy ki ne jöjjek a gyakorlatból. S a folyamatosan hulló diók és levelek is nem kevés munkát adnak.

Aztán leszedtem volna  a gyógynövényeket is, de igazi napsütés híján nem mertem megtenni, így várniuk kell rám pár napot. S ha valaki még nem látta a mostani Praktika Magazinban szenzációs (vagy csak nekem volt új) levendulakötési módszert találtam.






7 megjegyzés:

  1. Ó, ez a kép! Nagyon szép! Remélem jobban vagy.

    VálaszTörlés
  2. Jobbulast, jobb kedvet kivanok!

    Oo azok a pipacsok..koszonom:)

    VálaszTörlés
  3. Már itt a jó idő, lehet szárítgatni a növényeket :)
    Mi másfél hete voltunk Tihanyban levendula szüreten. Már ki is száradt egy jó adag és beüvegezve várja a későbbi felhasználást. Teát már készítettünk is az idei szedésből, igazán finom volt.

    VálaszTörlés
  4. Jobb kedv? Na tegnap "tettek érte". Éppen pár napja mesélt valaki teáról, levendulával (is)? még nem próbáltam.

    VálaszTörlés
  5. Mi csak tisztán abból készítettük, nem volt benne más gyógynövény :)

    VálaszTörlés
  6. Óóóóó, jobbulást kívánok neked. Próbálok holnap vcalami kedves kertemből való látványosságot feltenni neked.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép a fotó! Legyen ugyanilyen virágos a hangulatod is.

    VálaszTörlés