Oldalak

2013. május 3., péntek

Gyarapodás és pusztulás

Szeretem a kerámiákat, a fazekas portékákat, néha áldozatot is hozni értük, ha már az áruk kicsit meghaladja a költségvetést. A mostani vásár felfedezettjei voltak számomra: reneszánsz kerámia. S ami hozzám is került:




a serleg.

S van itt egy könyv is, "sajnos":























Mióta a mesékkel foglalkozom, a mesék, s már előtte a temetők (főleg a zsidótemetők) elvittek a szimbólumok világába, ezekkel ebben a könyvben ismét találkozhatunk. Több helyről is rendelhető, megnéztem.....

S a veszteség: volt egy csodaszép habán tényérunk, még múzeumi műtárgymásolatként készült, nem is tudom működik-e még az a műhely? Szóval "ő" szombaton reggelre lezuhant, s csodával határos módon úgy esett, hogy az alatta lévő kettőt nem törte össze. Ez tényleg csodával határos. Viszont a habán tényér darabokra tört. Eltettem, majd valami mozaikba felhasználjuk a darabjait. Kár lenne kidobni.


Hogy is van a mesében? Egyik szemem sír, a másik nevet.



5 megjegyzés:

  1. Csodaszépek ezek a kerámiák!!!!!Értékekkel szerzel örömet magadnak....ne bánd!
    Engem mostanában a porelán jelek foglalkoztatnak és a porcelán műhelyek.Találtam egy jó könyvet az antikváriumban róla.
    Ó, összetört.Hát igen...Mostanában nálunk is mindig eltörik valami.Ilyenkor arra gondolok: ez csak egy tárgy.
    Szép lesz mozaiknak.

    VálaszTörlés
  2. Én voltam a hibás, nem figyeltem rá, a zsínórja elvékonyodott.... tavaly kellett volna kicserélnem, mikor ide áthoztam. Mammka, az is izgalmas téma!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek az új szerzeményeid. sajnálom az eltört vázád. Úgy látszik ebben a szerelemben is hasonlóak vagyunk. Imádom a szép porcelánokat. Sajnos nem áldozok értük csak ritkán.
    A te gyűjteményed meseszép.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek! Én is "bűnbe" estem volna, ha ott vagyok.

    VálaszTörlés
  5. Egyszerűen gyönyörűek, én is nagyon szeretem a reneszánsz kerámiát, múltkor volt alkalmam enni is belőle, nem kicsit bizsergető érzés! :)

    VálaszTörlés