Oldalak

2013. március 1., péntek

Blogajánló

Pár hónapja egy blogra, s mondhatom írójában egy rokonlélekre akadtam: Csendhegyek. Kiderült, hogy  blogjában a magyarországi kálváriákat gyűjti össze, leírásokkal, fotókkal. Mivel  a temetőim mellett is találhatók, jó néhányat fotóztam közülük. Most legalább a több éves fotózásnak értelme lett (akkor is, ha én többnyire "szerelemből" s nem kutatási alapossággal fotóztam). S bevallom egy kicsit emlékállítás Szilágyi Istvánnak is, aki 1980-ban jelentette meg könyvét.







Az akkor még érdekességként felfogott hobbyja mára már  számomra is érték. Az annak idején dedikált könyvét elsodorták az évek, pár éve antikváriumból tudtam megszerezni. Hogy ne csak nézzek, lássak is, tudjam miket is fotózok. Vajon az általa bemutatottak közül hány létezik még ma is, mert voltak ugyancsak romosak, s hányat újítottak fel, mint ahogy a celldömölkire csodálkoztam rá pár évvel ezelőtt. S ahogy lapozom ismét a könyvét megtaláltam annak az angyalnak a fotóját amiért Pápára kellett utaznom, s  nekem is lefotóznom, mert annyira megfogott. S ahogy elnézem a régi angyalt  maga patinájában,kopottságában, s amire már én találtam felújítva láthattam, a kálváriát is (amit viszont évtizedekig nézegettem a vonatablakból). S sikerült megtalálnom a  régi blogból az egykori bejegyzést is!

István ma már nincs köztünk. Örülök, hogy valaki fontosnak találta, s felkarolta a szívügyét. Nem telt  hiába az a sok-sok óra, amelyet a kálváriákkal, kutatásukkal, fotózásukkal eltöltött.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése