Oldalak

2012. szeptember 28., péntek

Úton őszben




Kimentem a falu szélére, a Sághegy alatt őszikézni. Diófák, csipkebogyó- és sombokrok, stb. Mind pirosba borulóan. Gondoltam fotózok egy kicsit, s ahogy haladok furcsa illat csapta meg az orrom. Körülnézek, s ismeretlen növényt találok. Tisztázzuk, számomra ismeretlen, ill. sejtettem mi lehet, mióta szemem van erdő-mező növényeire. Mentát találtam, mert az otthoni könyvekből hamar azonosítottam is. Aztán kiástam néhányat, hogy napokat utaztassam, míg haza nem érek a házunkhoz, hogy a többi gyógynövény mellé ültethessem.

A rokon kertjében szelídgesztenye hullt a lábunk elé, a vasútállomáson vadgesztenye hevert szerteszét, ha nem kések a vonatról szedek fel belőle. Amúgy még zöldben voltak a fák, ám ahgy hazafelé jöttem a vonattal egyszer csak sárguló lombok fogadtak. Bokrok csoportjában. Nem is értettem, nem is figyeltem mik voltak. Meglepődtem. Ha nem is éreztük edig, de már visszavonhatatlanul itt az ősz. (Ma reggelre már a hőmérséklet is figyelmeztet.) Éppen itt volt az ideje!

5 megjegyzés:

  1. Ilyen az ősz: ma még zöld, holnap narancs, hogy aztán piros-sárga-barna legyen.
    Szép!

    VálaszTörlés
  2. Mentád és az Ősz érezze jól magát Nálad és viszont :))

    VálaszTörlés
  3. De jó! A természet megajándékozott!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon beszelosek a fotoid, nagyon szepek:)Mi hetvegen mentunk el, ki a varosbol, de meg minden zold volt, kulonosen itt felenk ez nagyon erdekes.

    VálaszTörlés
  5. Ágnes gondolom, néhány filmélmény alapján. Menták virulnak, ma a társaikkal együtt megrendeztem őket.

    VálaszTörlés