Oldalak

2012. szeptember 16., vasárnap

Egy beszélgetést

ajánlok, a Nők Lapja  Évszakok őszi számából. Berg Judit író beszélget Marék Veronikával, aki író és illusztrátor is egyben. A közös téma a gyerekek, alkotás, család, s a könyvek, s könyvek. Marék Vera mesélte egy találkozón,ő nem tud rajzolni, írni, de ha a kettőt összekapcsolja csodák kerülnek ki a keze alól. Számomra ez a beszélgetés is ilyen.

S érdekes módon máskor az ember átlapozza  a magazinokat, most több érdemes olvasnivalóra is akadtam. Szívmelengetők. Még egy nagy kedvencem: Schaffer Erzsébet, megint "odatette magát", ahogy a gyerekek mondanák. Oly szépen ír az őszről, hogy ötször olvastam el egymás után, hogy folyjon, hullámozzon bennem!


Lombok alatt őszi fényben, árnyékban.

S hogy még véletlenül se unatkozzunk, még véletlenül se....


 A hűtő környékén...





Itt éppen a tilosból, azaz a háló ablakán próbálnak kijutni, éppen, és most (no meg később is, nem győzzük hessegetni őket. Azóta már szúnyogháló sincs. Értelmét vesztette.) Viszont tele has esetén macska sincs a környéken, de ki bírja állandóan teletölteni?

S engem valami betegség kerülget,nyelni alig tudok, ráz a hideg...

11 megjegyzés:

  1. A nők Lapja nagy kedvencem, Sch, E. is, az ősz is, Marék V. is...nagyon jó a szám, és általában a hetiek is.
    Berg Judittal van egy kis bajom, nem tisztáztam még magamammal...egyik nyári számban vele volt interjó, aminek a vége számomra nem a legkedvesebb volt...Értem én, hogy nem mindenki hívő, de így akkor nem tud kedvencem lenni. Már régebben akartam erről írni, de ahhoz újra kellene keresnem alapszámot, erre nincs időm...így örülök, hogy itt szóba került, akkor legalább túl vagyok a dolgon:)

    VálaszTörlés
  2. Nem vettem még meg ezt a számot, bár most hogy írsz róla, tuti megveszem.
    A macsekok egyszerűen édesek. Nincs is rájuk jobb szó.
    Tettem még ki egy zenét. Tuti tetszik :))))

    http://edit-gondolataim.blogspot.hu/2012/09/csak-ugyismet-azoknak-akik-erzik.html

    VálaszTörlés
  3. Édesek!!!!!Az Emberem nem engedi,hogy most legyen cicánk.Csúnya dolog.....Addig a kutyusunkat dédelgetem.

    VálaszTörlés
  4. Ezekrol a Mozsiekrol filmet lehetne csinalni komolyan:))

    VálaszTörlés
  5. Ha ilyen jó írások vannak a lapban,.akkor megveszem.Marék V. és Schaffer E. nagy kedvenceim.Köszi!

    VálaszTörlés
  6. Ide is járok macskákat nézni.:-)

    VálaszTörlés
  7. Menj elébe a betegségnek, és gyűrd te orrba, ne hagyd magad!

    Azért örülök, hogy legalább a macskáink kinőtték ezt a "kommandós" virtust. A mókusoknak nem fontos:)

    VálaszTörlés
  8. Én már nem veszek semmilyen újságot, a Nők Lapja évtizedekig a család egyik fő lapja volt. Volt idő, az ötvenes-hatvanas években, mikor figyelni kellett, mikor jelenik meg, hogy kapjon az ember. Épp múltkor láttam az Alexandrában, mennyi könyve jelent már meg a Schaffernek, szerettem az írásait a hetilapban - de már alig veszek könyvet. Pedig most érdemes lenne, rengeteg jó könyv van leárazva. Igaz, hogy töméntelen mennyiség van ahhoz képest, hogy rengeteg ember egyáltalán nem olvas. Se a lányaim, se a hozzátartozóik, se a kollégáim, se a volt osztálytársnőim - barátaimról nem tudom, olvasnak-e, mert nemigen vannak...
    Vigyázz magadra, gargarizálj sós vízzel vagy Neurosannal!

    VálaszTörlés
  9. Feküdtem két napot, homeopátiás szer és gyógyteák. Ma már dolgoztam.Isabel az Alexandra árazott le nagyon jó könyveket, jutalomnak vettük mi is, magamnak, családnak hiába olcsó, nem volt keret, pedig megérte volna.

    VálaszTörlés
  10. Nna, harmadszorra futok neki, blogmotor monnyon le:-(
    Szóval nem is emlékszem, hogy fiú vagy lánycicák? Ha fiúk, akkor kezdhetsz rettegni, mert hamarosan ivarérettek lesznek és ha be tudnak szökni a tiltott területre, akkor azt össze is fogják jelölni. Nem akarod tudni, milyen förtelmesen büdös az ivaros macskapisi, különösen a bútorszövetre spriccelve:-(
    A kezdődő torokfájást, és csakis azt, amikor még csak kapar és száraz, a Gabriela Brickel füves boszorkány könyvében olvasott módszerrel szoktam kezelni: 3-3 csepp kakukkfű és zsálya illóolaj (gyógyszerkönyvi tisztaságú, pl. Aromax) langyos vízbe, öblögetni 3-4x naponta. Nekem bevált. Amikor beáll a hűvösebb idő, azonnal bugyolálni kell a nyakunkat, mert gyorsan megtelepednek a baktériumok a lehűlt és így védtelenné vált nyálkahártyában. Én már krákogok is lelkesen:-(

    VálaszTörlés
  11. Holdgyöngy, csak sejtem a beírásaid alapján, hogy te valami iskolában... a Természetbúvár könyvei is nagyon olcsóak, kiadói áron lehet hozzájuk jutni, üzletben kétszer annyiba kerülnek. Ha van környezet- és természetvédelmi oktatás, ahhoz kifejezetten jók. De hát keret az tényleg nincs, nekünk is panaszkodtak iskolák. (tbuvar.hu)

    VálaszTörlés