Oldalak

2012. szeptember 13., csütörtök

A tartozás



 Az aaműhely -ben készült, pontosabban Antal Andi festette, álmodta nekem, nekünk ezt az órát. Valamikor a blogját nézegetve láttam egy órát, egy gyermekvers jutott eszembe róla, amelyet valamikor gyerekekkel illusztráltattunk, s fantasztikus alkotások születtek. Nem véletlenül, maga a téma a dombok, Zala ezernyi elképzelésre, színre adott lehetőséget.

"Domború a dombok háta,
 domb a tájék tompora.
 Szebb vidéken, mint Zalában
 nem is élnék én soha!"
 Kiss Dénes verse

Andi mindig újat alkot, csak azt kértem dombok legyenek az órán! S íme a mű, a környezete. Úgy érzem hazatalált. Köszönjük Andi!

(Andi blogján látható házszámtáblát is szeretjük, csak még feltenni nem volt időnk. S Eszterkéhez is remélem hamarosan eljut a csattartó! Mihelyt ők is méltó helyükre kerülnek beszámolok róla.)


(Az utóhang inkább  töprengés. Sok a szobában a fa, próbáltunk fémesíteni. Ez az óra volt a falon,

volt egy elképzelés, és volt a valóság. Nem illett ide. Lehet, hogy a faház oldalán, a készülő kiülő mellett találja majd meg az igazi helyét!Mert mindennek megvan a helye, csak meg kell találni!)

11 megjegyzés:

  1. Nagyon szép, otthonos a házatok, könnyű lehet benne "helyet" találni. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon barátságos OTTHON!!!!Úgy szeretem a két karosszéket az ablak két oldalán!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! Az egyik szék mellé hiányzik egy olvasólámpa, álló vagy kis asztalra, majd... Lehet, hogy az lesz a fém?

    VálaszTörlés
  4. Meseszep az ora, es nagyon illik az otthonaba.Egyszer a szineket tanultam milyenre fessunk falat, ez a szin a melegseg, otthonossag, arra emlekszem.Volt hasonlo szinu tapetam mar.

    VálaszTörlés
  5. Aranyos Holdgyöngy, remélem nem haragszol meg, ha szerintem az festett óra sokkal barátságosabb, mint az a fém ott. Engem zavar ebben a gyönyörű otthonos meleg hatású szobában a fém hidegsége.

    VálaszTörlés
  6. Kedves Neske, ki is cseréltük! Ezért vagyok hálás Andinak, mert csodaszépet festett helyette.

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörű szoba, hívogatóan otthonos. Szerintem sem kell erőltetni a fémet, hátha találsz a kedvenc bolhapiacodon valami kedves kis régi lámpást.

    VálaszTörlés
  8. Keresünk, várunk vele egyenlőre vagy inkább egy éve már, majd megkerül, valamikor, megtalál minket.

    VálaszTörlés
  9. Húúú Anikó milyen meghitt, barátságos helyre került az óra. Nagy öröm. (Csak halkan jegyzem meg az óra szerkezet akasztója elbírja magát az órát. Vagy szeretted volna, hogy látszódjék a felakasztás?) És még valami öröm neked bármit is alkotni: köszönöm :)

    VálaszTörlés
  10. Anikó most néztem meg, hogy már milyen régen elkészült ez a bejegyzésed. de jó, hogy felhívtad rá a figyelmemet :)

    VálaszTörlés