Oldalak

2012. augusztus 6., hétfő

Mikor megláttam ezt a könyvborítót



Mérő László: Mit gondol a golyó?  a könyvet akkor is elolvastam volna, ha nem ismertem volna már a szerző írásait. Kezdetben matematikus volt, majd a műszaki tudományok doktora lett, ezt követte a pszichológia, majd a közgazdaság tudománya. Közben egy felkérés révén 5 perces esszéket kezdett írni, ahogy az édesapja meghatározta írásai műfaját. Így lett közíró. Írásain átsüt ezen tudományok ismerete, kapcsolódásai, de ami a legfontosabb a szemlélete, az EMBER. Ezért szeretem az írásait.

Ízelítőnek néhány  idézet ez utóbbi könyvéből a Citátum oldalról . Milyen jó, hogy nem nekem kell ezeket begépelnem, de nem pótolják a könyvet, a könyveit. Remélem, ha elolvassátok ti is megkedvelitek őt.

Azért a három legkedvesebbet idemásolom:

"Mindig túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk." 109. oldal

"Casanovát nem azért tekintette mindenki nagy nőcsábásznak, mert ilyen irányú diplomája volt, hanem mert látszott rajta, hogy valamit nagyon tud a nőkről. Üzleti gondolkodó sem azért lesz valaki, mert elvégzett egy ilyen irányú iskolát. Pont fordítva, azért megy valaki esetleg egy ilyen iskolába, mert amúgy is mindenki érzi róla, hogy valamit nagyon tud a gazdaságról."
63. oldal

"A tartalmas hallgatás a világ legkifejezőbb nyelve." 180. oldal  A számomra egyik legkedvesebb írásából!"

Hármat igértem, de jöjjön egy ráadás:

"A véletlen már csak ilyen: bizonyos szempontból egyre nagyobb hullámokat vet (...), miközben más szempontból a véletlen hullámai egyre inkább elcsitulnak."
199-200. oldal

S még mindig nem teljes a skála, olvassátok el!

3 megjegyzés:

  1. Aniko:)nem voltam itthon, de hivtak, hogy megerkezett a rendelesem, postara adjak.Egy honapig vartam, bar a pasi ennyit is mondott .
    Mar nagyon varom, hogy olvashassam, es meseljem:)

    Ez az ajanlatod is fantasztikusnak igerkezik, koszi!:)

    VálaszTörlés
  2. Utolsó írása Lív Ullmannról szól, rád gondoltam!

    VálaszTörlés
  3. na ot viszont en is nagoyn szeretem, meg is nezem majd ezt az uj konyvet is! :)

    VálaszTörlés