Oldalak

2012. augusztus 24., péntek

Melegben

készült-készül a  kiülő vagy pihenőhely, de lassan készül, viszont annál precízebben, s tapasztalat nélkül, honnan máshonnan tanulmányozva, mint az internet. Férjemuram keze munkáját dicséri.







Ezek  ma délutáni kerti fotók. 3 napig távol voltam. A padlizsánon már az öntözés, a bogarászás sem segít. Hozzáértem a virághoz, szárazan hullott le, feladtam. A kukorica kiégve, a bab levélzete zöld, de bab még mutatóban sincs rajta. Hasonló helyzet volt a borsóval, na onnan azért vagy egy kilót  leszedtem. Viszont mennyi zöldről? A sarokban díszfű csontszárazon. Szegény.



S végül a kétfejű vagy két végén fejű macska.... Kiterülve, de annál éhesebben....

6 megjegyzés:

  1. Anikó, nálunk is hasonló a helyzet: a legelőn a fű kiégve, az akácról sárgán pereg a falevél, a zöld mindenhol megfakulva, és még most is 30 fokon felüli a hőmérséklet. Igazi tikkasztó nyár.
    De még a rőt cicák is olyanok, mint a mieink:))

    VálaszTörlés
  2. Nálunk is ilyen a vetemény, már én is feladtam, minden kiégett. A sárga paradicsom teremget némi pici bogyókat, de semmi több. A szőlő nagyon gyönyörűnek indult, de fonnyad el.
    A cicák édesek.

    VálaszTörlés
  3. Itt is hasonló a helyzet. Holnap kiszedem a még megmaradt céklát, lesz talán három üvegnyi belőle, kiskorú nagyon szereti. Idén tavasszal nagyon sok szőlőt láttam, ez az első év, amikor rengeteg lett azon a pár tőkén, de ha nem jön eső lassan mazsola lesz belőle. Olyan, mintha már szeptember közepe lenne, minden száraz és ropog a lábunk alatt a fű.
    Jesszus, amikor a cicás képet néztem hirtelen tényleg kétfejű macskának néztem.:):) A vörös cica a kedvencem, nekünk is volt de sajnos elveszett.:( Helyette van az előző életében hal volt cica. Azt hiszem már irtam róla, nagyon szereti a vizet, amint meghallja hogy engedjük a kádba, hogy fürödjünk már rohan és ő az első aki a kád peremén ülve várja, hogy valaki beleüljön a vizbe. Nem lehet kizavarni se.:)

    VálaszTörlés
  4. Az én Miskám meg nyúl volt előző életében. Ha leviszem sétálni akár félórán keresztül is legel, gondolom az emésztése miatt.

    VálaszTörlés
  5. Holdgyöngy, téged Anikónak hívnak? :-)
    hogy is van ez a kétfejű macskával?

    VálaszTörlés
  6. Járok ám erre, csak a mókusok ritkán hagynak írni. Olvasni sokkal gyorsabb:) Nagy munkába vágtátok a fejszéteket ebben a gatyarohasztó melegben, de nagyon szépen alakul. Örülök, hogy meglettek a Mózsik. Nagy szívtiprónak látszanak. Sajnálom a veteményed, az enyém is csak vegetál, de még megvan minden. Gondolom a masszív agyagos földnek köszönhetem. Kitartást emberednek a munkához, várom a végeredményt, hogy én is gyönyörködhessek benne.

    VálaszTörlés