Oldalak

2012. augusztus 20., hétfő

Kaland (és bújdosás) után



Nem tetszettek anya és fia, kértem állatorvostól időpontot, s gondoltam viszem a másik Mózsit is, beoltatom. Jobb híján, egy lámpadobozt lyuggattam ki szellőzőnyílásokkal, bele a két bélgépet, átkötöttem a dobozt, bele egy nagy szatyorba, hogy levegőt is kapjanak, s elindultunk, mi hárman, a két Mózsi, s én.

Mentem vagy 20 méter Zsemle kifúrta, a szellőzőnyílást, s mire a buszmegállóba értünk kitört. N o éppen a doboz tetején, azt hiszem apja fia.... Igen ám, de a buszmegálló mellett 4 farkaskutya lakik. Mire egyikre figyeltem a másik kiugrott, futott a tulajdonos, kapkodta ki a bokorból, mert ha a kutyákhoz megy- széjjeltépik. Közben kiugrott a másik is, jött a feleség, hárman kapkodtuk a Mózsikat, hármunkat harapták meg, derekul. Ezek után városba utazni, állatorvoshoz menni, ott várakozni, macskákkal hadakozni, kedvem aztán nem volt, biztonság - ezek szerint még úgy sem. Nesze neked gyógyítás, nesze neked macskaoltás!

Jól összefogtam a szatyor száját, hazamentem, otthon  a doboz aljáról két riadt macska tekintett rám. Hol voltak a világjárók, hol a kitörök, hol  a harapdálók?! Két riadt, kicsike kis állat. (Gondolom a kertes macskák sokkot kaptak a bezártságtól, aztán a kutyáktól, aztán már mindentől.)

Másnap reggelre eltűntek: anyjuk, a Mózsik, se hírük, se hamvuk 3 napig. Tegnap üres perceimben felmentem a padlásra, sehol  macska. Elsirattam őket. Estére megtért anyjuk, éjjel álmot láttam, Mózsikat találtam valahol, azokat simogattam. Nos, reggel gondoltam egyet, nyitom az ajtót, besüvítettek a puskagolyó Mózsik. A fotók a reggelizés közben készültek. Anyjuk vitte el őket? Gyanús, hogy utána érkeztek, hol jártak? Éhesek voltak nagyon, az az egy biztos!

Közben a család leűzött egy tetanuszra a 3. napon, most majd jön a hatóság! A fene egye meg! Bár mondtam a sürgősségin, hogy azóta a kérdés megoldódott, elmentek a macskák. Hazudhattam volna, mi és hol történt, nem tudok hazudni. Mibe kerül ez majd nekem?

3 megjegyzés:

  1. Hát ezek szörnyű élmények - az én nővérem anyám halála után egy héttel talált egy kismacskát. Mondtuk is, hogy vigasz... de a férje is nagyon megszerette. Egy évvel később a macska kiugrott a hetedikről, gerince tört, rohantak vele az orvoshoz. Közben fájdalmában átharapta nővérem férjének az ujját, neki is tetanusz, kötések stb. A macskát nem lehetett megmenteni.
    Egy hét múlva egy reszkető kiscicát hoztak neki, azóta az van. És most, a férje halála után mentett le a hídról egy újat, tudod, amiről a blogomban is írtam. Olyan kék szemet te még nem láttál! dajkáltam öt napig és abban reménykedtem, hátha a nővérem azt mondja: vidd el. De nem mondta...

    VálaszTörlés
  2. Sokat jelentenek az embernek, rajtuk meg jókat szórakozunk, jó kis megfigyelés a macskaéletről. DE az állatorvos még mindig hátra van....

    VálaszTörlés