Oldalak

2012. július 26., csütörtök

Macskabaj




Már megint macskákról írok, de azt hiszem baj van. Kezdte a kicsik anyja, olyan fojtóan köhögött, aztán Vörös Mózsi, neki a szeme is gyulladt. Fogom őket, forrók. Zsemle Mózsi még jól van. A saját diagnózis macskanátha, bár ebből a nátha kimaradt, mint tünet. Pici Mózsinak mindig gennyes volt a szeme, sokat kamilláztam neki. Az apjuké olyan, sokszor....  Most legyek okos?!

10 megjegyzés:

  1. úúúúú szegények. Nem tudod orvossal megnézetni valahogy? Hátha kapnának valami gyógyszert, nehogy nagyobb baj legyen......

    VálaszTörlés
  2. Ne legyenek kétségeid, pontosan ez fog történni:
    http://www.noeallatotthon.hu/macskamentes/index.php?pid=2&cid=349

    VálaszTörlés
  3. Ajjaj! A macskanátha életem egyik réme.orvos tudja csak meggyógyítani.

    VálaszTörlés
  4. Azt olvastam napi negyed C vitamin erositi az immunitasuk.En adtam mar sajat influenza gyogyszerembol is allatnak, egyszer madarnak is, es rendbe jott.Probald meg talan:)
    Gyogyulast szegenykeknek:)

    VálaszTörlés
  5. Alapvető dolog, hogy embergyógyszert nem szabad állatnak adni, arról nem is beszélve, hogyan adja be nekik. Ahogy Mammka írta, csak orvos tudja meggyógyítani. Persze az tetemes pénz lesz. Javaslom, hogy a saját, oltott macskádat azonnal szeparáld el tőlük, őket pedig ha nem tudod kezeltetni, ne etesd, hogy költözzenek el onnan. Ez kegyetlenül hangzik, de sajnos nemcsak egymást fogják megfertőzni és végül belepusztulni, hanem a többi háziállatra is veszélyesek. Kóbor macskákat csak úgy szabad istápolni, ha az állatorvosi ellátásukról is tudunk gondoskodni, mert ha van elég táplálék, akkor elkezdenek szaporodni. A macska 5-6 hónapos korára ivarérett. Most eteted ezeket az édi kiscicákat, 1 éven belül akár 100 egyedet is generálva a környéken. A kiscicáknak nemcsak a szemük beteg, hanem valószinűleg férgesek is és előbb-utóbb bolhásak is lesznek és ezt továbbörökítik utódaiknak is.

    VálaszTörlés
  6. jaj, hát ettől félek én is, most már eldöntöttem, nem vállalok fel macskát! hallottam mástól is, hogy iszonyú pénzek mennek a gyógyításra... majd nézem másokéit.
    Érdekes, hogy nővéremnek két talált cicája van és egyik sem volt még beteg soha. A nőstény ugyan évente többször is egy hétig tüzel, akkor mindenféle mókás tünetet produkál, de a nővéremnek nincs pénze ivartalaníttatni. Szenved az állat pedig ilyenkor.

    VálaszTörlés
  7. Remélem csak hipochonder voltam macskaügyben. Azóta nem hallom őket fújtatni. Lehet, csak az előző napi bőrigázás miatt volt? Minden esetre figyelem őket, s ha bajt látok, ha megjöttünk Kapolcsról megyünk állatorvoshoz. Isabel, kétségtelen sok a gond velük, etetni is kell őket, de a szeretetük kárpótol mindenért!

    VálaszTörlés
  8. Azt elhiszem, én mikor egy cica közelébe kerülök, nagyon tudom szeretni őket. De mikor belegondolok, mennyire pánikos voltam gyerekeim betegségeinél is, no meg mikor több évtizedig hörcsögeinkkel, tengerimalackáinkkal kellett bajlódni - mindig visszarettenek. Persze, ha már nem fogok ennyit elmászkálni itthonról, talán fölvállalok egy cirmost.

    VálaszTörlés
  9. Anikó légyszíves írd meg nekem a telefonszámod. Köszi. Andi

    VálaszTörlés
  10. Holdgyöngy, mi van a cicusokkal? remélem, te jól vagy!?

    VálaszTörlés