Oldalak

2012. július 25., szerda

Helyzetjelentés




A virágoskertben él és virul minden, a vetettek és az érkezettek is. A veteményesben, az már más. Kiégtek: ribizli, málna, az almafa ága almástól letört. Ami megmaradt kicsi, mint ami nem kapott vizet. A kukorica picike, de van rajta néhány cső, hogy azért elégedetlen ne legyek! Ne legyünk! A bazsalikom minden félelem ellenére él és virul! A kapott, hozott fűszerekből egyedül az izsóp maradt meg, ő viszont jól érzi magát. Mellette a menta mát terjeszkedik! S ami hittel és bizalommal tölt el, a körtefa. Nézzétek, tele van körtével. (Igaz, már a szél lefújt erről is többet, de mint látható maradt bőven.) Talán elmondhatjuk idén legalább körténk lesz. (A barackfa 2 szem barackját lefotóztam, emlékül.)

Szándékom volt némi gaztalanítás, de az újabb eső elmosta. Tegnap meg mintha dézsából öntötték volna, szegény Vörös Mózsi bőrig ázott, olyan hirtelen jött az eső, ő már késve mászott le a fáról. Így esőt esni még nem láttam: szó szerint mintha dézsából öntötték volna- az égből, égi dézsával.

4 megjegyzés:

  1. Amikor sok eső esik, azt szeretem benne, hogy 1/ nem kell locsolni, 2/ sokkal könnyebben ki lehet a gazt szedni utána..(na persze gumicsizmában :D )

    VálaszTörlés
  2. Nálunk most csendes eső volt, örültem is neki. A locsolás semmit sem ért. Hátha még néhány növényünk magához tér, és terem. Cukkini, tök, csicsóka, uborka, paradicsom. A fűszernövényeink is csak kókadoztak eddig, hátha most.

    VálaszTörlés
  3. Milyen színpompás és friss a kert! Nagyon tetszik. Gondolom te is vártad már az esőt, nemcsak a növények:)Azt hiszem tényleg pazarlás elégedetlennek lenni, mindig van valami, ami továbblendít, csak a szemet kell ráhangolni, hogy megtalálja.

    VálaszTörlés
  4. Minket ismét elkerült az eső....szépek a virágok!

    VálaszTörlés